vitMATINA Vremea rece si sanatatea. Ne ajuta frigul sau mai bine stam in casa?

Cei mai multi dintre noi isi petrec iarna stand in casa la caldura, protejandu-se de frig, dar se pare ca expunerea redusa la temperaturi joase nu este daunatoare pentru corpul uman. Mai mult, in unele tari, temperaturile scazute se utilizeaza in scopuri medicale.

Pascal Imbeault, profesor asociat la University of Ottawa’s School of Human Kinetics (Faculty of Health Sciences), a descoperit recent ca expunerea la frig duce la un nivel ridicat de adiponectina in sange. Adiponectina este un hormon care ofera protectie impotriva obezitatii, bolilor cardiovasculare si a unor forme de cancer.

Aceasta descoperire ar putea avea un rol important in combaterea acestor probleme de sanatate. În prezent, sunt utilizate medicamente pentru a stimula cresterea nivelului secretiei de adiponectina (se observa o crestere de pana la 15 la 20% pe o perioadă de aproximativ doua saptamani). In experimentele realizate de Imbeault se observa o crestere de aproximativ 70% dupa numai doua ore de expunere la frig.

Vremea rece nu ar trebui sa prezinte nici o problema daca va protejati si aveti o stare de sanatate destul de buna. Nu se recomanda expunerea la frig:

  • daca aveti probleme cu inima;
  • daca suferiti de astm;
  • deasemena, expunerea la frig creste tensiunea arteriala.

Redactia MedLive

In fiecare dimineata, vitMATINA va ofera sfaturi clare si concise pentru o viata sanatoasa si armonioasa.

Articole similare:

  1. vitMATINA Am cumparat o casa pentru ca mirosea a copilarie. Marketingul olfactiv sau cum ajuta mirosul la cresterea vanzarilor
  2. vitMATINA Patru modalitati de a-ti face casa mai curata si mai sanatoasa
  3. Afectiuni care se acutizeaza in sezonul rece
  4. vitMATINA Slabesti daca bei apa rece?
  5. vitMATINA De ce e bine sa vorbesti cu cei mici?

Tags: ,

Nici un comentariu

Momentan, articolul nu are nici un comentariu. Ai o parere? Fii primul care deschide discutia!

Lasa un comentariu


Do NOT fill this !