vitMATINA S-a inventat cotletul vegetal – o alternativa la produsele din carne pentru pentru vegetarieni si persoanele care sufera de alergii

Arata ca un cotlet, este suculent si fibros ca un cotlet si cand il mesteci are consistenta unui cotlet real, dar ingredientele sunt suta la suta vegetale. Cercetatorii utilizeaza o noua metoda pentru a pregati un substitut de carne care nu numai ca are un gust bun, dar este si ecologic.

Productia de carne este complicata, costisitoare si nu prea ecologica: animalele trebuie sa consume de la cinci la opt kilograme de cereale doar pentru a genera un kilogram de carne. “Studiile au aratat ca multi europeni sunt gata sa renunte la carne, dar au avut foarte putine alternative la indemana pana acum”, explica Florian Wild, cercetator la Fraunhofer Institute for Process Engineering and Packaging IVV in Freising.

“Scopul nostru este de a dezvolta un surogat pentru carne preparat din legume, care este suculent si fibros, dar care are, de asemenea, si o aroma placuta. Produsul finit nu ar trebui sa fie mai scump decat carnea si ar fi potrivit pentru vegetarieni si persoanele care sufera de alergii”.

Echipa de cercetare este in prezent in masura sa produca de la 60 la 70 de kilograme de substitut de carne pe ora sau de la 300 la 500 de kilograme pe zi. “Consistenta si textura sunt deja superbe. Mai avem putin de lucrat la gust”, ne asigura Wild.

Expertii vor prezenta noul lor produs la FoodTec Anuga, care va avea loc din 27 martie pana in martie 30, la Köln.

Comenteaza pe Forum MedLive.ro.

Redactia MedLive

In fiecare dimineata, vitMATINA va ofera sfaturi clare si concise pentru o viata sanatoasa si armonioasa.

Articole similare:

  1. vitMATINA Pateu din carne, pateu vegetal, foie gras. Ce spun etichetele?
  2. Vegetarieni vs. vegetalieni. Care este diferenta?
  3. vitMATINA Terapia prin muzica. Efectele muzicii asupra pacientilor care sufera de hipertensiune arteriala, accidente vascular cerebrale, migrene si oboseala
  4. Dispozitivul care previne infiltrarea bulelor de aer in perfuzii si in vasele de sange, o alternativa ieftina pentru prevenirea emboliilor
  5. VIDEO Dr. Ionut Cristea, medic ortoped: Cei care sufera de degeraturi trebuie sa evite un ciclu incalzire-inghetare, care agraveaza leziunile

Tags: , ,

4 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!

  1. Comentariu scris de Berzelius
    Publicat la data de 12.3.2012, ora 9:34 am

    Soylent Green (?)

  2. Comentariu scris de sanduionescu2012
    Publicat la data de 12.3.2012, ora 10:31 am

    Asta e ca in bancul cu capra care avea chiloti de tabla . Acum sunt nemtii cu chinezii ,unii cu friptura din frunze (iti dai seama cate E-uri are ) ceilalti cu Pangasius .Ce sa-i faci si Michael Jackson vroia sa fie alb .MAMA PROSTILOR ESTE INTOTDEAUNA GRAVIDA !

  3. Comentariu scris de sanduionescu2012
    Publicat la data de 12.3.2012, ora 10:43 am

    Retard biologic .Omul a ajuns destept pentru ca s-a hranit cu carne(la inceputuri cu maduva oaselor ramase de la marile carnivore )si vin astia sa ne spuna ca nu e buna carnea ca se face greu si …. Fatarnicia rauvoitoare,reclama pentru marfa lor in care pretul la stevie este egal cu pretul la pulpa de porc. Astia ne fac BINE cu de-a sila Sa credem ca ne otravim cu fripturi ?Pai nu pierea omenirea pana acum ? VAI COLESTEROLUL ? Pai decat o suta de ani bou mai bine cicizeci vultur !

  4. Comentariu scris de cocosila
    Publicat la data de 12.3.2012, ora 12:59 pm

    Omul manaca de toate, de aici si genul omnivor de nutritie. Nu cred ca omul s-a desteptat mancand carne nici ca s-a tampit din cauza asta. Se tampeste insa departandu-se de tot ceea ce e natural.



Lasa un comentariu


Do NOT fill this !