vitMATINA Ouale de Paste. 10 Beneficii pentru sanatate si unde gasim culori naturale pentru vopsea

Ouale, consumate cu moderatie si proaspete, au mai multe beneficii pentru sanatate. Sunt bune pentru sanatatea oculara, contin proteine si aminoacizi esentiali, vitamina D si, mai nou, conform unor studii, se pare ca pot preveni aparitia cancerului la san.

  1. Ouale sunt foarte bune pentru ochi. Potrivit unui studiu, un ou pe zi poate preveni degenerescenta maculara, datorita continutului de carotenoide, in special luteina si zeaxantina.
  2. Într-un alt studiu, cercetatorii au descoperit ca persoanele care mananca oua in fiecare zi isi reduc riscul de a dezvolta cataracta.
  3. Un ou contine 6 grame de proteine de calitate, precum si 9 aminoacizi esentiali.
  4. Potrivit unui studiu realizat de Scoala de Sanatate Publica Harvard, nu exista o legatura semnificativa între consumul de oua si bolile de inima. De fapt, potrivit unui studiu, consumul regulat de oua poate ajuta la prevenirea formarii cheagurilor de sânge, accidentelor vascular cerebrale si atacurile de cord.
  5. Ouale contin colina. Un galbenus de ou are aproximativ 300 de micrograme de colina. Colina este un nutrient important care ajuta creierul, sistemul nervos si sistemul cardiovascular.
  6. Contin un tip de grasime care este bun pentru organism. Un ou contine doar 5 grame de grasime dintre care doar 1,5 grame sunt grasimi saturate.
  7. Noi cercetari arata ca un consum moderat de oua nu are un impact negativ asupra colesterolului.
  8. Este unul dintre alimentele care contine in mod natural vitamina D.
  9. Pot preveni cancerul de san. Femeile care au consumat cel putin 6 oua pe saptamana si-au redus riscul de a dezvolta cancer mamar cu 44%, potrivit unui studiu.
  10. Datorita continutului de vitamine si minerale consumul de oua este recomandat pentru un par sanatos si ungii sanatoase.

Culori naturale pentru vopsit oua

  • rosu

- multe coji de ceapa rosie,

- cirese conservate in suc propriu,
- suc de rodie,
- zmeura,

  • albastru

- afine conservate,
- frunze de varza rosie,
- suc de struguri,

  • maro

- cafea naturala,
- cafea instant,
- ceai negru,

  • portocaliu

- coji de ceapa galbena,
- morcovi,
- boia de ardei,

  • verde

- frunze de spanac,

  • violet

- ceai de Hibiscus,

- vin rosu,

De retinut: Daca doriti oua colorate intens, trebuie sa le lasati in lichid mai mult timp.
Ouale colorate natural nu sunt lucioase, dar daca doriti un aspect lucios se pot unge cu un pic de ulei dupa ce s-au uscat.

Cum coloram ouale in mod natural

Instructiuni cu fotografii din diferite etape ale vopsirii in culori naturale.

Comenteaza pe Forum MedLive.ro.

Redactia MedLive

In fiecare dimineata, vitMATINA va ofera sfaturi clare si concise pentru o viata sanatoasa si armonioasa.

Articole similare:

  1. vitMATINA Detoxifierea: unde tragem linia dintre sanatate si infometare?
  2. vitMATINA Soia: beneficii controversate
  3. vitMATINA Detoxifierea organismului dupa mesele de Paste
  4. Dr. Anca Dragutescu: Calciul si vitamina D din produsele naturale, alaturi de lactate, cele mai eficiente arme impotriva osteoporozei
  5. Forumul Sanatate 2010: Nu se pot introduce asigurari de sanatate private cata vreme nu cunoastem costurile pentru servicii medicale. Parteneriatul public-privat, singura solutie pentru finantarea sanatatii

Tags: ,

Nici un comentariu

Momentan, articolul nu are nici un comentariu. Ai o parere? Fii primul care deschide discutia!

Lasa un comentariu


Do NOT fill this !