vitMATINA Cum iti poti transforma visele in muzica

Oamenii de stiinta din Finlanda au dezvoltat o metoda care compune automat muzica din masuratori luate in timpul somnului. Serviciul functioneaza în direct pe internet la sleepmusicalization.net. Scopul este de a ajuta utilizatorii sa înteleaga si sa analizeze modelele lor de somn si de a-si îmbunatati în cele din urma somnul.

Dezvoltat de Hannu Toivonen, profesor de Informatica la Universitatea din Helsinki, Finlanda, software-ul compune automat muzica sintetica, folosind datele legate de somnul unei persoane ca intrare.

“Software-ul compune o piesa unica bazata pe etapele de somn, miscare, ritmul cardiac si respiratie. Acesta comprima o noapte de somn într-o piesa de câteva minute”, spune Aurora Tulilaulu, realizatorul programului de compoztie.

“Suntem în curs de dezvoltare a unui mod inedit de a ilustra sau de fapt de a experimenta date. Muzica poate starni, de exemplu, o varietate de sentimente pentru a descrie proprietatile datelor. Analiza somnului este o prima aplicatie naturala,” spune Hannu Toivonen.

Proiectul utilizeaza un senzor de forta sensibil plasat sub saltea.

“Ritmul cardiac si ritmul respirator sunt extrase din semnalul de masurare al senzorului, precum si etapele de somn”, spune Joonas Paalasmaa care a proiectat software-ul legat de etapele de somn la Beddit, o companie care ofera servicii în domeniu.

Serviciul este disponibil online la http://sleepmusicalization.net/. Utilizatorii de servicii Beddit pot asculta muzica compusa din somnul lor, în timp ce alte persoane pot asculta compozitiile.

Comenteaza pe Forum MedLive.ro.

Redactia MedLive

In fiecare dimineata, vitMATINA va ofera sfaturi clare si concise pentru o viata sanatoasa si armonioasa.

Articole similare:

  1. vitMATINA Terapia prin muzica. Efectele muzicii asupra pacientilor care sufera de hipertensiune arteriala, accidente vascular cerebrale, migrene si oboseala
  2. De ce ne place muzica? Cea mai frumoasa obsesie umana sub lupa neurostiintelor
  3. vitMATINA Moduri surprinzatoare prin care iti poti reduce ridurile
  4. medTECH Aplicatia pentru telefoane care incearca sa ne influenteze visele
  5. Da muzica mai tare! Sau nu. De la zgomot la meloterapie, zece lucruri pe care nu le stiai despre sunet

Tags:

Nici un comentariu

Momentan, articolul nu are nici un comentariu. Ai o parere? Fii primul care deschide discutia!

Lasa un comentariu


Do NOT fill this !