vitMATINA Cum influenteaza mirosul alimentelor cat de mult mancam

Marimea unei muscaturi depinde de familiaritatea si textura alimentelor. Muscam bucati mai mari din produsele alimentare care au nevoie sa fie mestecate mai mult si bucatile de dimensiuni mai mici sunt adesea legate de o senzatie de satietate. Noi cercetari publicate in jurnalul Flavour, lansat astazi, arata ca aromele puternice duc la muscaturi mai mici si sugereaza ca aroma poate fi utilizata ca un mijloc de a controla marimea portiilor.

Aroma alimentelor este legata de elementele constitutive si textura, dar si de dimensiunea muscaturii.  În scopul de a separa efectul aromei asupra dimensiunii muscaturii de alte senzatii, cercetatorii au dezvoltat un sistem în care un desert crema a fost mancat în timp ce arome diferite au fost prezentate simultan participanţilor. Rezultatele au aratat ca mirosul puternic a determinat o muscatura mai mica.

Acest studiu sugereaza ca manipularea mirosurilor produselor alimentare ar putea duce la o scadere de 5-10% din aportul pe muscatura. Combinarea controlului aromei cu controlul portiilor ar putea pacali organismul si ar interveni senzatia de satietate cu o cantitate mai mica de mancare, ceea ce ar ajuta la pierderea în greutate.

Comenteaza pe Forum MedLive.ro.

Redactia MedLive

In fiecare dimineata, vitMATINA va ofera sfaturi clare si concise pentru o viata sanatoasa si armonioasa.

Articole similare:

  1. vitMATINA Am cumparat o casa pentru ca mirosea a copilarie. Marketingul olfactiv sau cum ajuta mirosul la cresterea vanzarilor
  2. vitMATINA Daca mancam repede ne ingrasam?
  3. vitMATINA Daca mancam peste devenim mai destepti?
  4. vitMATINA Mancam si bem, dar nu ne saturam. Cine e vinovat?
  5. vitMATINA De ce mancam praz?

Tags:

Un raspuns

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!

  1. Comentariu scris de VASILIU MIRCEA PAUL
    Publicat la data de 22.3.2012, ora 10:14 am

    Va sa zica oamenii au nevoie de minciuni chiar daca e vorba de un act foarte simplu cum este mincatul, un creier normal dotat nu-i suficient. Deci un procent semnificativ din “popor” trebuie “manipulat” ca sa nu haleasca in nestire. Prin consecinta discernamintul, atentia, vointa ies din calcul. Si atunci pentru ce ne mai plingem de restul manipularilor ?Lasa un comentariu


Do NOT fill this !