viMATINA VIDEO Cum poate un smartphone sa testeze nivelul de zahar din sange, fara ace

Pentru multi oameni cu diabet zaharat metoda incomoda si dureroasa de testare a nivelului zaharului din sange este un mod de viata. Un produs invovator de la Universitatea din Akron poate elimina intepaturile de ac sau alte dispozitive invazive, folosind o lentila de contact si o aplicatie pentru un smartphone.

Utilizatorii pur si simplu poarta o lentila de contact pe tot parcursul zilei si daca in orice moment organismul lor nu metabolizeaza corect zaharul si concentratia de glucoza din sange se acumuleaza in organism, lentila de contact va detecta problema si isi va schimba culoarea. Utilizatorii nu vor observa schimbarea de culoare decat daca privesc în oglinda, astfel încat cercetatorii dezvolta o aplicatie de smartphone care va fi folosita pentru a fotografia lentila pe parcursul zilei pentru a masura concentratia de zahar.

Utilitatea si comoditatea lentilei de contact ar putea stimula dorinta pacientului de a respecta recomandarile de testare a zaharului din sange, pentru ca se va reduce disconfortul, anumite inconveniente, chiar si costul.  În plus, nivelul de zahar din sange se schimba rapid pe parcursul zilei, asa ca un monitorizarea de mai multe ori pe zi le va oferi pacientilor cu diabet zaharat un instrument foarte puternic în combaterea acestei conditii.

Interviu cu Dr. Jun Hu, University of Akron
Cum poate un smartphone sa testeze nivelul de zahar din sange

Vederea utilizatorului nu este afectata de schimbarea de culoare a lentilei

Comenteaza pe Forum MedLive.ro.

Redactia MedLive

In fiecare dimineata, vitMATINA va ofera sfaturi clare si concise pentru o viata sanatoasa si armonioasa.

Articole similare:

  1. medTECH OScan, un dispozitiv pentru Smartphone care depisteaza din timp cancerul oral
  2. medTECH VIDEO Georgie – o aplicatie pentru smartphone care le ofera independenta persoanelor nevazatoare
  3. Cine poate dona sange
  4. VIDEO Analize de laborator – Episodul I. Probe de sange si exsudat faringian
  5. Medic, cititor MedLive.ro: Tratamentul contra depresiei poate incepe cu prozace si alte minuni, dar fara cineva care poate plonja alaturi de tine in fineturile sufletului, nu ajungi la niciun rezultat

Tags: ,

Nici un comentariu

Momentan, articolul nu are nici un comentariu. Ai o parere? Fii primul care deschide discutia!

Lasa un comentariu


Do NOT fill this !