VIDEO Programul importanta preventiei. Cand trebuie sa mearga barbatii la medicul internist?

Pentru o monitorizare atenta a starii de sanatate, fiecare barbat trebuie sa mearga la screeninguri de rutina la medicul internist. Dr. Novac Lucia, medic primar medicina interna la Hyperclinica MedLife Unirii, explica de ce nu trebuie ca nici barbatii si nici femeile sa ignore recomandarile de screening.

  • In perioada 3-21 octombrie, MedLive va prezinta un program ce are ca scop tragerea unui semnal de alarma in ceea ce priveste constientizarea importantei preventiei in sanatate. Timp de 3 saptamani, medici specialisti vor face o trecere in revista a celor mai comune afectiuni care ne pot afecta viata daca ignoram necesitatea screeningurilor anuale.
Cand trebuie ca un barbat sa mearga la control la medicul internist?

Dr. Novac Lucia: Este bine ca barbatii sa mearga la medicul internist de fiecare data cand au nevoie sau, chiar mai bine, pentru a vedea care este starea lor de sanatate.  De preferat ar fi un control de rutina realizat o data pe an.
La controlul de rutina la medicul internist se realizeaza o consultatie, analize de sange, de urina si de fecale. Bineinteles, daca este cazul si situatia o impune, pacientului ii poate fi recomandata o ecografie sau alte investigatii.
Ce investigatii trebuie facute anual?

Dr. Novac Lucia: Consultatia este foarte importanta si dupa parerea mea si EKG-ul. Preventia este esentiala deoarece am observat in ultimii ani infarcte la 19 ani, hipertensivi la varste mici. Tocmai din acest motiv, ar trebuie ca fiecare pacient sa scada varsta la care incepe controalele de rutina.
Macar o data pe an trebuie realizata o ecografie abodminala, iar in cazul fumatorilorr chiar si o radiografie o data la 2 ani.
De ce trebuie realizate controalele de rutina?

Dr. Novac Lucia: Persoanele ce nu tin cont de controalele de rutina se expun la mai multe riscuri. Riscul cel mai mare il prezinta cancerele, care descopeite in stadii precoce sunt vindecabile.

Ce presupune controlul la medicul internist din cadrul pachetului de screening Active?

  • Anamneza
  • Consultatia
  • Set de analize

Autor: Alexandra Ciordas

Articole similare:

  1. VIDEO Programul importanta preventiei. La ce interval de timp trebuie sa repetam analizele de sange?
  2. VIDEO Programul importanta preventiei. De ce trebuie sa fim atenti la sanatatea ochilor?
  3. VIDEO Programul importanta preventiei. Ce analize ginecologice trebuie repetate anual?
  4. VIDEO Programul importanta preventiei. De ce trebuie sa facem anumite ecografii anual?
  5. VIDEO Programul importanta preventiei. De ce trebuie sa avem grija de tiroida

Tags: , , ,

Nici un comentariu

Momentan, articolul nu are nici un comentariu. Ai o parere? Fii primul care deschide discutia!

Lasa un comentariu


Do NOT fill this !