VIDEO Primul film VR din lume cu o operatie pe creier iti satisface curiozitatea stiintifica

Ti-ai dorit vreodată să poti vedea o operație pe creier ca si cum ai fi in sala de operatie? Daca raspunsul este da, atunci acest film este pentru tine. Echipa de neurochirurgi de la The Royal London Hospital a publicat primul film VR 360, care arata un pacient supus unei interventii chirurgicale pentru a trata un anevrism cerebral care ii ameninta viata, scrie mashable.com.
Avertisment: Unii spectatori pot găsi imaginile deranjante.


Filmul a fost facut cu o combinație de camere 360 HD și GoPro montate pe cap si poti experimenta operația atât din punctul de vedere al pacientului, cât și al chirurgului.

La începutul filmului ești pacientul care este dus in sala de operație. Apoi, te alături echipei medicale si privesti din perspectiva chirurgului. Un ecran virtual din sala de operatie prezinta detaliile procedurii invazive. De asemenea, este posibil să privesti în jur si sa vezi întreaga camera.

Fiecare etapă a procedurii este relatată de un consultant neurochirurg.

“Pentru noi, înregistrarea întregii proceduri în VR ne permite să începem procesul de recreare a intervenției chirurgicale într-o simulare VR, una în care chirurgii stagiari pot practica etapele cheie ale procedurii într-o cameră sigură de operatie virtuală și pot simti texturile tuturor tipurilor de țesuturi diferite folosind soluția noastră FeelReal VR “, a declarat Chris Scattergood, co-fondatorul Fundației VR, care a produs videoclipul.

Videoclipul este disponibil pe YouTube, dar este cel mai bine experimentat printr-un set cu cască VR.

Articole similare:

  1. Primul organism viu semi-sintetic din lume, creat de cercetatorii americani
  2. Caz medical ciudat: “Hiperempatie” dupa o operatie pe creier
  3. VIDEO OPERATIE COMPLETA Abordul minim-invaziv al unui caz cu hernie multipla: ombilicala si inghinala – operatie ce asigura recuperare rapida si completa
  4. Primul pas catre operatie este informarea. Cum iei decizia de a te supune unei interventii chirurgicale
  5. VIDEO Exista alternative la operatie in cazul herniilor inghinale? Dr. Ovidiu Vasile: Principalele simptome ale herniei sunt foarte vizibile pentru pacient

Tags: , , ,

Nici un comentariu

Momentan, articolul nu are nici un comentariu. Ai o parere? Fii primul care deschide discutia!

Lasa un comentariu


Do NOT fill this !