VIDEO Dr. Ioan Dragomir, chirurg: “La noi, interventiile chirurgicale pentru glanda tiroida se fac in situatii dificile, pentru ca pacientul ajunge tarziu la operatie.” Chirurgia glandei tiroide

Dr. Ioan Dragomir / Foto: MedLive.ro

“Dupa operatie mai vorbesc?”, este intrebarea celebra pe care pacientii o adreseaza chirurgului inaintea operatiilor efectuate la nivelul glandei tiroide. De teama sau din cauza ca detin putine informatii despre aceste operatii, pacientii nu se prezinta la chirurg decat atunci cand ajung in forme avansate de boala. “De obicei se apeleaza la chirurg atunci cand tratamentul endocrinologic nu mai da rezultate”, completeaza dr. Ioan Dragomir, medic primar chirurgie generala, in cadrul MedLife Brasov. In momentul de fata, pacientii nu trebuie sa mai aiba motive de ingrijorare deoarece exista tehnologia necesara pentru a evita incidentele intraoperatorii, perspectiva de vindecare in urma operatiilor glandei tiroide este completa, iar pacientele pot ramane cu o cicatrice inobservabila.

Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.ro.

MedLive: Cum influenteaza glanda tiroida functionarea organismului?
Dr. Ioan Dragomir:
Glanda tiroida influenteaza functionarea organismului prin ceea ce produce, prin hormonul tiroidian. Are influenta asupra metabolismului, asupra altor glande cu secretie interna si asupra tuturor organelor interne, inclusiv asupra creierului. Orice secretie mai mare de hormon tiroidian sau mai mica, duce la tulburari in sfera organelor interne si la dezechilibrarea organismului.

MedLive: Hipotiroidia si hipertiroidia sunt singurele afectiuni ale glandei tiroide?
Dr. Ioan Dragomir:
Aceste notiuni se refera la functia glandei tiroide, la ceea ce face ea. Glanda tiroida are si o patologie morfologica, pentru ca este un organ parenchimatos, adica un tesut. Evident ca aici pot aparea modificari: chisturi, noduli, mici formatiuni tumorale care pot avea legaturi cu functia glandei sau pot sa nu influenteze ceea ce produce glanda. Acestea sunt bolile nodulare. Mai exista si un termen generic, care suna mai rau pentru neinitiati: patologia tumorala a glandei tiroide. Tumoarea nu inseamna neaparat cancer. Cele mai multe formatiuni tumorale ale glandei tiroide sunt beningne, nu sunt cancere. Dar este la fel de clar ca exista si cancer la nivelul glandei tiroide. Noi ii spunem patologie nodulara ca sa nu pronuntam cuvantul tumoare.

MedLive: Care este cea mai frecventa afectiune tiroidiana?
Dr. Ioan Dragomir:
E dificil de precizat. De obicei, de afectiunile functionale se ocupa endocrinologia, atat in hipertiroidie, cat si in hipotiroidie. Chirurgia se ocupa de tratamentul patologiei morfologice, adica patologiei nodulare: formatiuni tumorale si nodulul chistic. Imbinarea dintre patologia functionala si bolile morfologice se face in special la nivelul bolii Basedow, care presupune o hipertiroidie si care se face printr-o marire de volum a glandei tiroide, fara sa aiba noduli diferiti de structura parenchimului tiroidian. Aceste forme pot fi tratate atat conservator, de catre endocrinolog, dar si de chirurg. De obicei se apeleaza la chirurg atunci cand tratamentul endocrinologic nu mai da rezultate.

MedLive: La ce operatiuni este supus un pacient in cadrul interventiei chirurgicale?
Dr. Ioan Dragomir: Operatia in sine se numeste tiroidectomie, care inseamna indepartarea glandei tiroide partial sau in totalitate. In momentul acesta nu se mai fac tiroidectomii subtotale, cu abandonarea unui rest de tesut tiroidian, care sa preia functia tiroidei indepartate de chirurg, pentru ca in acel rest de tesut pot sa ramana leziuni pe care noi nu le vedem si nici imagistica medicala. Acum facem tiroidectomie totala, daca ambii lobi ai tiroidei sunt afectati sau daca numai un lob este afectat.

MedLive: Cum se adapteaza organismul in lipsa glandei tiroide?
Dr. Ioan Dragomir: Daca indepartam intreaga tiroida, organismul este lipsit de hormonul tiroidian si incepe sa sufere din aceasta cauza. Organismul nu poate supravietui fara hormon tiroidian si atunci se face un tratament de substitutie cu produse asemanatoare sau chiar cu hormon tiroidian, care este la ora actuala foarte bine pus la punct. Se aplica foarte usor si pacientul ramane dependent de acest tratament toata viata. Daca am indepartat doar un singur lob al glandei tiroide (hemitiroidectomie), atunci nu mai este nevoie de niciun tratament pentru ca lobul tiroidian restant asigura productia de hormoni necesara organismului. Pacientul caruia i s-a indepartat un singur lob, trebuie sa se investigheze periodic pentru celalalt lob, cel putin o data pe an.

MedLive: Tratamentul pe care l-ati mentionat este injectabil?
Dr. Ioan Dragomir: Nu, se administreaza oral. Acest tratament substitutiv este prescris si urmarit de endocrinolog.

MedLive: Cum afecteaza o astfel de interventie chirurgicala viata ulterioara a pacientului?
Dr. Ioan Dragomir: Viata pacientului dupa operatie este la fel cu cea a unui om sanatos, mai putin faptul ca trebuie sa isi ia dimineata pastila cu un substituent al hormonului tiroidian. In rest poate face sport, poate presta orice fel de muca (intelectuala si fizica), femeile tinere pot avea copii fara niciun fel de pericol. Este un tratament care rezolva boala, fara a influenta viata de zi cu zi a pacientului.

MedLive: Ce incidente intraoperatorii pot avea loc in timpul interventiei chirurgicale?
Dr. Ioan Dragomir: Ca la fiecare operatie trebuie sa ne gandim si la posibilele incidente. Daca chirurgul le cunoaste, probabil ca nu se vor intampla, dar aceste incidente trebuie aduse la cunostinta bolnavului. Atunci cand isi exprima acordul pentru operatie, pacientul trebuie sa cunoasca toate aceste posibile intamplari nedorite. In afara de sangerari accidentale, la tiroida mai exista posibilitatea lezarii nervului recurent, care inerveaza corzile vocale. Lezarea unuia dintre acesti nervi duce la modificarea vocii, astfel vocea devine un pic mai ingrosata, mai ragusita, fara sa afecteze alte functii. Daca, din nefericire, ambii nervi sunt lezati, atunci alaturi de problemele de vorbire, pot aparea si cele respiratorii. Corzile vocale paralizeaza, cad una langa alta lipindu-se si impiedica aerul sa patrunda prin tractul respirator. De altfel problema nervilor recurenti este aproape rezolvata astazi, pentru ca exista mici dispozitive care detecteaza nervul. Cand ajungi in zona in care incepe sa iti fie frica, acest dispozitiv iti trimite semnale electrice in momentul in care te afli langa nerv. In anestezia generala nu ai alta posibilitate de a controla daca esti aproape de nerv.

MedLive: Exista solutii prin care pot fi corectate consecintele acestor incidente intraoperatorii?
Dr. Ioan Dragomir: Inainte erai obligat sa faci o traheostomie, adica sa faci o gaura in trahee si sa instalezi acolo o canula prin care pacientul sa poata sa respire, deorece corzile vocale sunt paralizate si lipite una de alta. Astazi exista proceduri in serviciile ORL prin fixarea corzilor vocale in pozitie normala, operatie care se face cu tehnica laser. Vocea pacientului este usor diferita de cea care a fost inainte, dar respiratia este normala. In cazul meu, din sute de interventii chirurgicale prin care le-am facut in aceasta zona, Brasovul fiind o zona gusogena, nu am avut niciodata un astfel de incident intraoperator si nu am intalnit nici in spitalele in care am mai lucrat de-a lungul timpului. La noi, interventiile chirurgicale pentru glanda tiroida se fac in situatii dificile, pentru ca pacientul ajunge tarziu la chirurg, din teama, din putine cunostinte. E celebra intrebarea pe care pacientii o ridica: “Dupa operatie mai vorbesc?” Astfel ca pacientul intarzie, nodulul creste, hipertrofia glandei este din ce in ce mai mare si, fiind in vecinatatea tractului respirator, produce dificultati in respiratie, dar si de inghitire.

MedLive: Cum se realizeaza aceste operatii? Exista posibilitatea de a le efectua prin abord laparoscopic?
Dr. Ioan Dragomir: Exista, dar deocamdata nu la noi in tara. Tiroida se poate opera cu instrumentele din laparoscopie, dar aceste interventii se fac pe tiroidele cvasinormale, cu noduli de sub un centimetru sau o paratiroida care se poate scoate cu un asemenea echipament. La gusile pe care le operam noi, pacientii vin cu forme avansate de boala si atunci echipamentul de laparoscopie nu mai este potrivit. De regula pacientele au pretentia sa ramana cu o cicatrice neobservabila.

MedLive: Este posibil acest lucru?
Dr. Ioan Dragomir: Este posibil, daca pacienta nu are niste afectiuni ale pielii care sa impiedice o cicatrizare, adica sa ramana un firisor pe care sa nu il putem deosebi de pliul pielii din regiunea gatului. In cateva luni de zile cicatricea dispare si totul reintra in normal. Altfel, interventia chirurgicala este, pentru cei care nu cunosc domeniul, un pic de speriat. Se traduce foarte clar prin “imi este taiat gatul”. Este un sentiment firesc, dar chirurgul trebuie sa ii explice pacientului ce urmeaza sa i se intample in timpul operatiei.

MedLive: Ce tip de anestezie se impune pentru operatiile la glanda tiroida?
Dr. Ioan Dragomir: La ora actuala nu se mai foloseste decat anestezia generala. In trecut, am apucat sa practic tiroidectomie cu anestezie locala. In timpul operatiei pacientul era constient, nu simtea nimic pentru ca era bine anesteziat in zona gatului si putea discuta cu chirurgul. Astfel chirurgul ruga pacientul, din cand in cand, sa spuna “Ana”. Daca pacientul rostea acest cuvant inseamna ca nervii recurenti erau intregi. Astazi nu se mai face anestezie locala din cauza disconfortului pe care il suferea pacientul, pentru ca simtul tactil nu dispare cu anestezia, ci doar durerea. Pozitia pe masa de operatie este una speciala, capul trebuie sa fie mult dat pe spate, pentru ca regiunea gatului sa se expuna corect. Uneori esti obligat sa ii fortezi pozitia, astfel ca dupa operatie, pacientul acuza mici dureri de ceafa.

MedLive: La cat timp dupa operatie pacientul poate reintra in activitea sa normala?
Dr. Ioan Dragomir: Spitalizarea dupa o astfel de operatie inseamna 2-3 zile, iar in maxim doua saptamani pacientul poata sa reia toate activitatile. Poate doar psihic este mai dificil sa se acomodeze cu ideea.

MedLive: Ce complicatii pot cauza afectiunile tiroidiene netratate?
Dr. Ioan Dragomir: Complicatii foarte grave, care pot duce pana la deces si ma refer la afectiunile functionale. Lipsa de hormon tiroidian (hipotiroidia) afecteaza metabolismul in sensul retentiei de apa in organism, de functionare mai lenta a tururor organelor, inclusiv a creierului. Hipertiroidia este opusul hipotiroidiei. In aceasta situatie pacientul este slab, agitat, nu doarme noaptea, transpira usor, cateodata ochii ii sunt scosi in afara. Organele lui functioneaza in mod accelerat, inima ii bate mai repede, uneori apar chiar aritmii. Ficatul este suprasolicitat si, in general, ceea ce impresioneaza este comportamentul. Este vorba despre influenta hormonului tiroidian asupra creierului. Prin aceasta suprasolicitare se ajunge la o intoxicare a organismului cu hormon tirodian si la alte probleme grave precum accidente cardiace, insuficienta de ficat. Organele cedeaza prin suprasolicitare. Exista si patologia nodular. Acesti noduli, pe de o parte cresc lent si devin disconfortanti, de multe ori apasa pe caile respiratorii, ceea ce e inestetic. Mai mult decat atat, cea mai grava consecinta a netratarii acestor noduli este malignizarea lor si atunci vorbim despre cancerul de tiroida. Interventia chirurgicala este bine de facut cat mai repede.

MedLive: In ce consta pregatirea pacientului pentru operarea glandei tiroide?
Dr. Ioan Dragomir: Bolnavul trebuie sa fie echilibrat, mai ales pacientul hipertiroidizat. Trebuie sa ia tratament inca de acasa pana i se stabilizeaza tensiunea, pulsul si somnul. Pana nu se echilibreaza, nu este bine sa fie operat. Ablatia unei glande care secreta mult hormon tiroidian pe un organism nepregatit poate sa duca la complicatii foarte grave. Aceste situatii sunt mai rare acum, pentru ca bolnavul vine tratat cu antitiroidiene de sinteza. Totusi, inainte de operatie cu doua saptamani, el trebuie sa intrerupa acest tratament, pe care il inlocuim cu niste picaturi de iod.

MedLive: In cat timp reuseste pacientul sa se echilibreze?
Dr. Ioan Dragomir: Nu exista un standard. De la doua pana la opt-noua zile. Nu am pregatit niciodata mai mult de zece zile un hipertiroidian.

MedLive: Care este perspectiva de vindecare in urma acestei operatii?
Dr. Ioan Dragomir: Pacientul se vindeca complet, dar ramane dependent de tratamentul de substitutie.

Un interviu realizat de Cristina Bobe si Matei Budes la MedLife Brasov.
Reporter: Cristina Bobe
Video: Matei Budes

Articole similare:

 1. VIDEO Cataracta si unicul sau tratament: cel chirurgical. MedLive.ro a transmis LIVE o operatie de implant de cristalin, realizata de dr. Ioan Stefaniu. In studio, dr. Silvia Chiotoroiu a raspuns la intrebarile cititorilor
 2. Glaucomul, diagnostic si tratament. Dr. Ioan Stefaniu, medic primar oftalmolog, a discutat online cu cititorii MedLive.ro
 3. VIDEO Dr. Serban Constantin, chirurg pediatru:”Cu cat mama este mai in varsta, cu atat riscul de a naste un fat cu malformatii urogenitale este mai mare.”
 4. Liposuctia – solutia chirurgicala pentru a ajunge la dimensiunile ideale
 5. VIDEO Glaucomul, o boala care nu doare. Interviu cu dr. Ioan Stefaniu, medic primar oftalmolog

Tags: , , , , , , , , , , , ,

29 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!

 1. Comentariu scris de andrei
  Publicat la data de 19.8.2011, ora 12:14 pm

  cum este posibil ca in titlul articolului sa spui ca pacientii ajung prea tarziu, apoi sa faci un articol de foarte multe intrebari dar sa nu scrii nimic despre simptome??

  dudes!! wake up!

 2. Comentariu scris de mariana
  Publicat la data de 19.8.2011, ora 4:50 pm

  Buna ziua ,
  Cum se calculeaza cantitatea de hormon dupa operatie .
  Exista riscul sa te ingrasi dupa operatia de glanda tiroida ?
  Multumec .Mariana .

 3. Comentariu scris de Adrian
  Publicat la data de 19.8.2011, ora 8:21 pm

  Pacat ca nu vorbeste dl dr despre hipoparatiroidismul postoperator cand odata cu glanda tiroida se scot din greseala si cele 4 glande paratiroide, care e drept sunt f aderente de tiroida. Pacat iarasi ca in complicatiile legate de interventie se face referire doar la leziunile de nerv laringeu recurent. Nu de alta, dar endocrinologii trebuie sa trateze hipocalcemiile ulterioare scoaterii paratiroidelor si posibilele tulburari de ritm cardiac consecutive. Sunt convins ca acestea sunt complicatii mai des intalnite decat parezele de laringeu in chirurgia tiroidei.

  • Comentariu scris de emilia
   Publicat la data de 9.11.2012, ora 1:18 pm

   da ai dreptate ! Sunt o ghinionista cu un hipoparatiroidism de necontrolat, viata mea este un calvar dupa operatia de tiroidectomie totala! Te-as ruga din suflet sa-mi recomanzi un endocrinolog ce poate sa-mi controleze marea lipsa de calciu. Multumesc anticipat

 4. Comentariu scris de dr Mihai Glod Iasi
  Publicat la data de 20.8.2011, ora 7:58 am

  Sunteti neinformat – inca din 2004 am practicatt tiroidectomii si paratiroidec-tomii minim invazive videoasistate la Clinica de chirurgie IV din Iasi. Cazurile noastre au fost publicate in Chirurgia

  • Comentariu scris de Adrian
   Publicat la data de 20.8.2011, ora 4:24 pm

   As zice mai degraba ca nu am fost foarte precis. M-a surprins insa ca nu s-a mentionat in interviu despre aceasta complicatie posibila a tiroidectomiei, avand in vedere referirea la consimtamantul informat al pacientului.

  • Comentariu scris de doru
   Publicat la data de 18.1.2017, ora 1:46 pm

   Da, domnule Glod la Iasi ati practicat si amputari. Chiar va mandriti cu asta. :) ))

 5. Comentariu scris de prof MIhai Radu Diaconescu iasi
  Publicat la data de 21.8.2011, ora 4:35 pm

  Am operat si publicat in revista Chirurgia (Buc) a Societatii Romane de Chi-rurgie interventii minim invazive videoasistate inca din 2004 atat pentru glan-da tiroida cat si pentru paratiroide

 6. Comentariu scris de bariz
  Publicat la data de 22.8.2011, ora 3:48 pm

  si cum sa te duci la doctor sa te taie atunci cand in Romania in spital se moare la 17 ani…..

 7. Comentariu scris de TUNDE
  Publicat la data de 10.9.2011, ora 10:56 am

  Buna ziua!Sunt prima pacienta operata la Medlife-Brasov.Interventia chirurgicala a fost facuta de catre Dr.Ioan Dragomir si echipa dansului,carora le multumesc din suflet.In spital am fost tratata pur si simplu regeste, am fost incurajata si au fost alaturi de mine in fiecare clipa.Daca nu stiam ce ma asteapta asi fi crezut ca sunt la odihna.Spitalul este frumos si placut cu personal dragut si saritor.Multumesc din suflet intregului personal.Daca este nevoie merita sa alegi acel loc. MULTUMESC!!!!!!!

  • Comentariu scris de alina
   Publicat la data de 6.1.2017, ora 7:42 am

   a-si dorii te rog f frumos mai multe informatii legate de medici si operatia ta iti multumesc tunde

 8. Comentariu scris de georgeta
  Publicat la data de 14.12.2011, ora 9:28 pm

  intradevar, Dl dr are dreptate!…de nu mai poate…..m-am operat la parhon la dr stanescu, cea mai mare greseala din viata mea….nu vb ragusit…..nu pot vb deloc…nu pot inghiti……..si bineinteles ca l-am platit regeste. fugiti cat puteti de romania!!!!!!!!!!!!!!

 9. Comentariu scris de natalia
  Publicat la data de 7.2.2012, ora 2:17 pm

  am un baiat de 14 ani iam depistat un nodul de 4 cm analza nodulului este buna nu il deranjeaza nu e bolnav noi suntem in spania medicii de aici mi/au spus sa il operez .eu nu vreau.exista alta altrnativa sau tratament vreau o parere de medic romin

 10. Comentariu scris de niko
  Publicat la data de 22.3.2012, ora 1:12 pm

  buna eu ce sa zic nu contrazic pe nimeni doar atat va zic ca eu saptamina trecuta am fost operata de teroida am avut basedow si atrebuit sami scoata toata glanda dar multumesc dl dr din oradea ca mia salvat viata pot sa vb pot sa fac orice si ma simt mai bne desi repet nu am numai cateva zile de la operatie,singura problema care va fi pt mne ca va trebui sa iau acele medicamente pe baza de hormoni toata viata dar le voi lua nu am ce face pt ca ami doresc inca un copil si trebuie sa le iau asa ca doamnelor eu va doresc succes si sa nu va fie frica,va sal nico 29 ani

  • Comentariu scris de Tünde Nagy
   Publicat la data de 12.3.2013, ora 3:32 pm

   Buna ziua Niko,
   poti sa-mi spui la cine ai fost….? Unde te-ai operat in Oradea si cat a costat? Multumesc anticipat. Sanatate multa!

  • Comentariu scris de micu marina
   Publicat la data de 23.11.2015, ora 7:50 pm

   Va rog sa-mi spuneti la cine va-ti operat in Oradea, pentru ca si eu am Basedow si sunt oradeanca. Multumesc

 11. Comentariu scris de mariana
  Publicat la data de 15.5.2012, ora 3:45 pm

  Buna ziua,am lobul stg.cu functie hiper.lobul drept cu functie hipo ,noduli,din care 3 vascularizati si graves basedow.Am luat iod radioactiv acum 3 ani si urmeaza sa mai incerc deoarece nu am rezolvat primadata.Eu iau tratament cu euthyrox 50 mg/zi si thyrozol 10 mg /zi In 1982 am fost diagnosticata cu hipotiroidie si acum 12 ani ,ca urmare unui stres puternic am fost diagnosticata cu hipertiroidie lob sting.Cum e posibila aceaste dubla functie?Multumesc

 12. Comentariu scris de valeria hurmuzache
  Publicat la data de 14.2.2013, ora 2:50 pm

  buna ziua- ma numesc Valeria am 48 ani, acum 5 ani am fost diagnosticata cu Basedow, dupa tratamentul de rigoare cu Tyrozol, mi sa dat iod radioactiv, mentionez ca mi sa dat de 2 ori doza intrucit nu a fost calculata bine cred si am facut recidiva. Cind am cerut sa fiu operata mi sa zis ca tiroida e prea mica si se rexolva cu iod- DAR dupa iod m-a lasat sa intru in mixedem ( eu sunam sa spun ca ma simt rau dar doctorita nu imi raspundea) Momentan iau EUTIROX DAR DIN PACATE exoftalmia in loc sa scada sau sa ramina pe loc a crescut plus ca am luat in greutate cu toate ca nu maninc in exces- MENTIONEZ ca asta mi sa intimplat la Parhon LA DR. Boanta Catalina – Stie cineva vreun remediu -astept raspuns cu nerabdare

 13. Comentariu scris de Summer Bresciani
  Publicat la data de 3.8.2013, ora 12:41 pm

  Whats Taking place i am new to this, I stumbled upon this I’ve discovered It absolutely helpful and it has aided me out loads. I am hoping to contribute & help different users like its aided me. Good job.

 14. Comentariu scris de carmen
  Publicat la data de 16.3.2015, ora 11:25 am

  Bunaziua am si eu o intrebare ? am fost operata de glanda tiroida si extirpato .ce se intampla daca nu mai iau tratamentul prescris de medic?

  • Comentariu scris de ioana
   Publicat la data de 6.11.2016, ora 9:20 pm

   inebunesti ptr ca acei hormoni sunt necesari glandei hipofiza care face si ea niste hormoni care trebuie la glanda pineala.Daca glanda ta nu functioneaza si tu nu iei tratamentul vei deveni schizofrenica adica nebuna de legat adica nu vei mai vedea lucrurile cum sunt.eu zic sa iti iei tratamentul si sa iti vezi linistita de viata.

 15. Comentariu scris de pop daniela
  Publicat la data de 10.9.2015, ora 8:28 am

  Buna ziua,

  La mine calcitonina a iesit 21 va valoare si mi s-a recomandat operatie de urgenta
  medic recomandat Irimie Alexandru , Cluj CEMA SFATUITI

 16. Comentariu scris de Ioana
  Publicat la data de 26.6.2016, ora 12:05 am

  Asi dori să știu cât timp, postoperator, pot persista hormonii tiroidieni rămași in corp?

 17. Comentariu scris de varvara
  Publicat la data de 19.7.2016, ora 1:49 pm

  am fost operata :tiroidectomie totala ,acum 9 zile . vorbesc f. f. ragusit . ce pot face sa-mi recapat vocea?

  • Comentariu scris de varvara
   Publicat la data de 20.7.2016, ora 8:12 am

   Va rog sa-mi dati si mie un raspuns !Sunt foarte ingrijorata. Ma tem ca o sa raman toata viata fara voce.

   • Comentariu scris de ana
    Publicat la data de 15.9.2016, ora 3:37 pm

    pentru Varvara: un sfat (de la o persoana patita) – fa-ti investigatii si vezi daca ai nervii recurenti sectionati (ceea ce inseamna pareza de coarde vocale si in timp de laringe) , daca da, nu te chinui sa vorbesti, vei forta coardele vocale, le vei apropia si apoi nu vei mai putea respira. Este groaznic! mai bine sa nu poti vorbi decat sa nu poti respira. Procedura de care se spune , de departare a c.v. este o abureala, pt ca nu mai poti inghiti daca o faci, ajungi la canula traheala dar nu-ti spune nimeni de la inceput. Iti doresc din suflet sa ai nervul doar “atins” si nu sectionat, se reface in timp daca e asa.

   • Comentariu scris de Rozi
    Publicat la data de 14.5.2017, ora 7:22 pm

    Varvara ti ai recapatat vocea??

 18. Comentariu scris de Anonima
  Publicat la data de 13.12.2016, ora 11:20 am

  Mâine urmează să intru la operatie pentru gușă polinodulara.Cel mai mare nodul avea 2.8/1.5cmMă intereseaza:
  -la cât timp după operatie trebuie să fac analizele specifice bolii?
  -cine îmi recomanda ,,terapia cu iod”,și la cat timp după operatie este indicată?
  -la cât timp după operatie merg la control la endocrinolog?Medicația de când se recomanda după operatie,în cazul tiroidectomiei totale?
  Va mulțumesc pentru răspunsuri și va doresc multa sănătate!

  • Comentariu scris de dana
   Publicat la data de 25.12.2016, ora 7:30 pm

   unde si cum a decurs operatie pentru gușă polinodulara., ai fost programataLasa un comentariu


Do NOT fill this !