Utilizarea smartphone-ului poate oferi indicii în privința depresiei

Un nou studiu, efectuat de cercetătorii de la Universitatea de Medicină Feinbergdin Chicago, arată că durata utilizării dispozitivelor electronice poate indica dacă o persoană suferă de depresie, conform WebMd.


La test au participat 20 de femei și 8 bărbați, cu vârsta medie de 29 de ani, care au fost examinați timp de două săptămâni pentru a li se calcula timpul de utilizare a telefoanelor smarphone și a li se identifica locația prin GPS.

În urma studiului, echipa de cercetători condusă de psihologul David Mohr a constatat că aceia dintre participanți care utilizau smartphone-ul în jur de 1 oră pe zi erau mai depresivi decât aceia care îl foloseau numai 17 minute pe zi. Cu cât o persoană petrece mai mult timp pe smartphone, cu atât este mai probabil ca aceasta să aibă simptome depresive, spun specialiștii.

De asemenea, datele GPS au arătat că persoanele deprimate au avut un program mai puțin organizat și tendința de a petrece mai mult timp acasă, în comparație cu cei care nu sufereau de depresie.

Specialiștii au estimat că datele furnizate de telefoanele smartphone pot ajuta în identificarea simptomelor depresive cu o precizie de până la 87%. “Telefoanele mobile ne pot oferi datele într-un mod discret și fără niciun efort din partea utilizatorului. Putem indentifica simptomele depresive ale unei persoane, precum și severitatea acestor simptome fără a le pune întrebări,” a declarat David Mohr.

Cu toate acestea, doctorul psihiatru Aaron Pinkhasov de la Spitalul Universitar din Mineola, New York, susține că deși ”unele rezultate obținute prin analiza activității pe smartphone se corelează cu posibilele tulburări de dispozitie, medicii nu ar trebui să se bazeze prea mult pe această tehnologie, iar pacienții să nu se încreadă în procesul de auto-diagnosticare prin smartphone.”

G.T.

Articole similare:

  1. Cum ne influenteaza smartphone-ul greutatea
  2. viMATINA VIDEO Cum poate un smartphone sa testeze nivelul de zahar din sange, fara ace
  3. Utilizarea in exces a internetului poate duce la depresie
  4. Depresia modifica structura ADN-ului uman si poate declansa imbatranirea prematura
  5. Medic, cititor MedLive.ro: Tratamentul contra depresiei poate incepe cu prozace si alte minuni, dar fara cineva care poate plonja alaturi de tine in fineturile sufletului, nu ajungi la niciun rezultat

Tags: ,

Nici un comentariu

Momentan, articolul nu are nici un comentariu. Ai o parere? Fii primul care deschide discutia!

Lasa un comentariu


Do NOT fill this !