Un vaccin impotriva dementei ar putea fi gata in cativa ani

Un vaccin impotriva dementei senile ar putea fi creat in urmatorii trei pana la cinci ani, potrivit cercetatorilor australieni in urma unei descoperiri care ar putea preveni pana la 7,5 milioane de noi cazuri in fiecare an, informeaza agentia Xinhua, citata de Agerpres.

Dementa este un sindrom care afecteaza memoria unei persoane, gandirea si capacitatea sa de a indeplini sarcinile de zi cu zi si se manifesta preponderent la persoanele in varsta. Insa, cu toate acestea, cercetatorii de la Universitatea Flinders din Adelaide cred ca au gasit o modalitate de a o preveni inainte de a da semne de manifestare, in urma unei colaborari cu o echipa de cercetare de la Institutul de Medicina Moleculara si de la Universitatea din California.

Cercetatorii australieni cred ca au creat cu succes o formula de vaccin care tinteste proteinele neregulate beta-amiloid si tau, cele care declanseaza aceasta maladie.

Profesorul de medicina Nikolai Petrovsky, de la Universitatea Flinders, a declarat miercuri pentru compania media News Corp ca daca descoperirea trece de testele pe oameni, ar putea fi disponibila pentru utilizarea pe scara larga in termen de maximum cinci ani.

“Daca avem succes in studiile clinice, in trei pana la cinci ani, am putea fi pe drumul spre unul dintre cele mai importante progrese din istoria medicala recenta”, a spus Petrovsky.

A.C.

Articole similare:

 1. vitMATINA Vitamina C si beta-carotenul ar putea proteja impotriva dementei
 2. Un singur vaccin ne-ar putea proteja de toate tipurile de gripa
 3. Statele Unite au inceput testarea clinica a unui vaccin experimental canadian impotriva Ebola
 4. O descoperire majora in domeniul geneticii duce oamenii de stiinta mai aproape de un vaccin universal impotriva cancerului
 5. Cand va fi dezvoltat un vaccin impotriva virusului Ebola?

Tags: , ,

2 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!

 1. Comentariu scris de alxandru bidileci
  Publicat la data de 15.7.2016, ora 1:18 pm

  intre timp bem apa potabila cu clorura de aluminiu si schimbam rinichii !-cine-si permite!-nici sulfatul de aluminiu nu era bun -ca dadea PARKINSON si dizolva polietilena!..-dilema lui KLEIMUR,..-.IEI UN SNUR….

 2. Comentariu scris de vitansandu
  Publicat la data de 16.7.2016, ora 5:01 pm

  Pacat! Pentru multi este (sau va fi) prea tarziu!Lasa un comentariu


Do NOT fill this !