Un condiment exotic poate trata forme usoare de depresie, fara a prezenta efecte secundare

Extractul de sofran are mai putine efecte secundare in tratarea depresiei decat antidepresivele farmaceutice recomandate cel mai adesea ca tratament. Condimentul exotic este considerat o alternativa mai sigura decat antidepresivele uzuale, tratand forme de depresie usoare si moderate, conform spring.org.uk.

Concluziile apartin unui studiu ce trece in revista datele a sase cercetari sparate, realizate in urma cu doi ani, la care au participat 230 de pacienti cu depresie clinica, conform cercetarii publicate in jurnalul “Human Psychopharmacology: Clinical and Experimental.”

In cadrul studiului sofranul a fost folosit in anumite doze prescrise de medici, iar efectele au fost comparate cu rezultatele tratamentelor medicamentoase cu Prozac si Tofranil.

Dozajul recomandat zilnic pentru persoanele ce sufera de depresie este de 15 mg de doua ori pe zi, timp de sase – opt saptamani.

“Studiile de specialitate au aratat ca sofranul este la fel de eficient precum aceste produse farmaceutice. Sofranul are proprietati antidepresive, iar rezultatele studiilor au aratat ca este benefic pentru intregul organism,” mentioneaza Dr. Adrian Lopresti, autorul principal al studiului de fata.

Mai mult decat atat, spre deosebire de sofran, produsele farmaceutice provoaca o serie de efecte secundare, printre care mentionam:

- somnolenta
- constipatia
- probleme hormonale

Singurul efect secundar pe care sofranul il poate avea este legat de problemele de digestie, adauga autorul.

Pana in prezent nu se stie cum functioneaza sofranul pentru a trata depresia, insa specialistii sunt de parere ca efectele sale benefice sunt datorate, in principal, proprietatilor sale antiinflamatorii si antioxidante.

“In literatura de specialitate din ultimii 10 ani se arata faptul ca persoanele care sufera de depresie au un nivel ridicat de inflamatie in organism, asociata cu stresul oxidativ,” adauga autorul.

Autor: G.T.

Articole similare:

  1. Cum poate social media sa duca la depresie si anxietate – studiu
  2. Utilizarea in exces a internetului poate duce la depresie
  3. vitMATINA Medicamentele de tip placebo pot avea beneficii si efecte secundare
  4. Care este legatura intre depresie si rata de supravietuire in urma cancerului de san -studiu
  5. Adultii care locuiesc singuri risca sa sufere de depresie, cu 80% mai mult decat cei care isi impart locuinta cu cineva – studiu

Tags: ,

Un raspuns

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!

  1. Comentariu scris de Un condiment exotic poate trata forme usoare de depresie, fara a prezenta efecte secundare | Stiri de Elita pentru toti romanii
    Publicat la data de 17.1.2017, ora 4:16 am

    [...] Citeste mai mult si comenteaza pe MedLive.ro [...]Lasa un comentariu


Do NOT fill this !