Un calculator oficial al Serviciului National de Sanatate din Marea Britanie prezice momentul in care pacientul va suferi un infarct

Serviciul National de Sanatate din Marea Britanie a lansat un calculator controversat care poate prezice momentul in care pacientul va suferi un infarct sau un accident vascular cerebral. Calculatorul poate sa compare varsta inimii unei persoane cu varsta biologica a acesteia.

Expertii in sanatate spun ca instrumentul pus la dispozitie online va oferi indivizilor un “semnal de alarma”, incurajandu-i pe cei care au un risc crescut de a dezvolta boli de inima sa faca schimbari majore in ceea ce priveste stilul de viata.

Cu toate acestea, unii criticii s-au aratat ingrijorati despre acuratetea unui asemenea instrument care ii poate spune unei persoane ca va face infract intr-un anumit moment, desi probabil nu va face, vorbind despre riscul ca acest calculator sa determine oamenii sa utilizeze mai multe medicamente decat ar fi necesar.

In plus, criticii calculatorului spun ca indivizii ar putea dezvolta anxietate pentru ca aparitia unor boli ies din controlul lor, bazandu-se si pe istoria familiala a afectiunii.

Luna trecuta, un studiu a descoperit ca un instrument asemanator, utilizat in Statele Unite, exagera riscul aparitiei bolilor de inima.

Promovarea noului calculator doreste sa incurajeze pacientii sa faca pasi pentru a-si imbunatati starea de sanatate.

Instrumentul cere pacientilor sa ofere informatii de baza referitoare la varsta, inaltime, greutate, stil de viata si detalii ale istoricului medical.

Sursa: The Telegraph

A.C.

Articole similare:

 1. Marea Britanie: A fost anuntata tehnica prin care vor fi creati copiii cu trei parinti
 2. Un student din Marea Britanie spune ca este blocat intr-un “deja-vu” care i-a paralizat ultimii 8 ani din viata: Imi retraiesc trecutul moment cu moment
 3. VIDEO Pentru ca sistemul sanitar sa fie eficient trebuie ca sectorul privat sa poata deveni complementar sectorului public. Interviu cu dr. Thomas Mann, fost sef al Directiei guvernamentale de Sanatate Publica din Marea Britanie
 4. VIDEO Manechinele medicale, “aduse la viata” la o universitate din Marea Britanie
 5. Peste 1600 de medici practicieni din Marea Britanie si-au facut studiile in Romania

Tags: , ,

4 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!

 1. Comentariu scris de alex
  Publicat la data de 9.3.2015, ora 3:01 pm

  Este bun, eu mi-am facut testul.

  Doar ca cere adresa de rezidenta in UK (codul postal), deci pentru cei din Romania va fi mai greu.

 2. Comentariu scris de george
  Publicat la data de 9.3.2015, ora 3:32 pm

  Tare. Poate inventeaza un calculator care sa prezica momentul in care urmeaza sa ai erectie. In loc sa investiti in politici medicale care sa preintampine umbalati cu vrajitorii d astea…

  • Comentariu scris de grongobar
   Publicat la data de 9.3.2015, ora 5:48 pm

   ba nu ar fibine deloc.gandeste-te ca afla nevasta ca erectiile tale sunt “in deplasare”.ai cam bel lit-o

 3. Comentariu scris de Dragos
  Publicat la data de 10.3.2015, ora 10:19 am

  Eu am bagat 022105, cod postal de Bucuresti si a mers fara probleme:)Lasa un comentariu


Do NOT fill this !