Trei tulburari de limbaj ale copilului. Stii sa le recunosti?

Tulburarea de dezvoltare a limbajului expresiv. Parintii spun despre copilul lor ca “stie tot, intelege tot, dar nu vorbeste la fel de mult ca alti copii de varsta lui”. Putini dintre acesti copii au un nivel intelectual scazut. De fapt, ei au doar un ritm mai lent de dobandire a abilitatilor de exprimare verbala pe fondul unui pattern normal de dezvoltare.

Copiii cu aceasta tulburare au un vocabular redus, in raport cu varsta si cu nivelul de dezvoltare, dificultati de comunicare prin intermediul cuvintelor, au o incapacitate de exprimare prin cuvinte care variaza de la imposibilitatea totala de pronuntie a unui cuvant pana la pronuntia de cuvinte sau de sunete izolate, propozitii scurte si incomplete. Comunicarea non-verbala se situeaza la nivelul corespunzator varstei si, de asemenea, nu sunt prezente afectari neurologice.

Citeste mai mult si comenteaza pe Infomaterna.ro.

Autor: Dr. Druga Simona

Articole similare:

  1. Tu stii cate pericole sunt in jurul copilului tau? Bateriile jucariilor pun in pericol viata micutilor
  2. Trei lucruri pe care trebuie sa le stii despre insuficienta venoasa
  3. Dilemele parintilor: Cand scoatem biberonul din viata copilului?
  4. vitMATINA Cum recunosti un medic neprofesionist?
  5. Ce sport i se potriveste copilului tau? Dr. Alin Popescu, medic specialist in medicina sportiva: “Gimnastica, de exemplu, limiteaza cresterea prin faptul ca, de la varste fragede, cartilajele de crestere sunt «agresate» zilnic”

Tags:

Un raspuns

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!

  1. Comentariu scris de More Information
    Publicat la data de 3.8.2013, ora 11:25 am

    Wow! Thank you! I always wanted to write on my site something like that. Can I take a portion of your post to my blog?Lasa un comentariu


Do NOT fill this !