Toxiinfectiile alimentare la copii

Toxiinfectiile alimentare la copii/ Foto Infomaterna

Toxiinfectiile alimentare sunt boli infectioase acute ce apar frecvent in timpul sezonului cald, in urma ingerarii de alimente sau de bauturi contaminate cu microorganisme patogene (virusuri, bacterii sau paraziti) sau cu toxinele lor, avand tablou clinic asemanator (cu dureri abdominale, greata, varsaturi, diaree si de multe ori febra).

Autor:  Dr. Amalia Mineata, medic specialist pediatrie, Hyperclinica MedLife Iasi

Citeste mai mult pe Infomaterna.ro

Articole similare:

  1. Cum sa evitam toxiinfectiile alimentare
  2. Sfaturi practice pentru a evita toxiinfectiile alimentare la picnic si gratar
  3. vitMATINA Alergiile alimentare la copii. Mediul urban versus mediul rural
  4. vitMATINA Care sunt consecintele excesului de suplimente alimentare?
  5. Gripa la copii – simptome, tratament, complicatii si profilaxie. Virusul gripal traieste 1-2 zile pe suprafetele dure, 15 minute pe hartie si 5 minute pe piele

Tags: ,

Nici un comentariu

Momentan, articolul nu are nici un comentariu. Ai o parere? Fii primul care deschide discutia!

Lasa un comentariu


Do NOT fill this !