Produsele naturale pot fi la fel de eficace ca medicamentele sintetice, dar cu practicile curente sunt de 10 pana la 100 de ori mai slabe

Anumite combinatii de produse naturale pot fi la fel de eficace ca si medicamentele facute de om, care actioneaza împotriva anumitor boli specifice. Cu toate acestea, sansele de a gasi combinatia eficienta de produse naturale este foarte scazuta, sub 3%, conform unui studiu publicat in PLoS ONE, care a analizat 124 de combinatii de produse naturale, realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea Nationala din Singapore (NUS) si Universitatea Tsinghua, condusa de profesorul Chen Yu Zong.

Combinatiile de produse naturale pot fi la fel de puternice ca medicamentele sintetice

Cercetarile au aratat ca ingredientele active din combinatiile de produse naturale pot atinge acelasi nivel de potenta ca medicamentele sintetice antibacteriene sau impotriva cancerului, dar acestea trebuie sa fie luate în cantitati mai mari sau pentru o perioada mai lunga de timp. Aceste combinatii includ medicina traditionala chineza, cum ar fi formula de Realgar-Indigo Naturalis conceputa pentru tratamentul leucemiei, Wedelia chinensis, care are efecte anti-inflamatorii si ceaiul negru folosit in Japonia pentru tratamentul gastroenteritei.

Cercetatorii au analizat mai mult de 1601 de studii anterioare efectuate pe produse naturale si 190 de studii realizate pe medicamente sintetice si au descoperit ca produsele naturale sunt în general de 10 pana la 100 de ori mai slabe decât medicamentele sintetice. Ei au ajuns la concluzia ca combinatiile de produse naturale pot atinge aceeasi putere ca si medicamentele sintetice, dar cu practicile curente traditionale, sansele sunt mici.

“Au existat voci care au spus ca produsele naturale au pur si simplu un efect placebo. În studiul nostru, ne-am uitat la mai mult de 100 de tipuri de combinatii de produse naturale, care sunt percepute ca fiind cele mai bune si am constatat ca este posibil ca produsele naturale sa poata avea aceeasi eficienta ca si medicamentele sintetice. Cu toate acestea, probabilitatea de a gasi astfel de combinatii bazate pe metode traditionale este scazuta (sub 3 la suta), deoarece produsele naturale trebuie sa fie suficient de puternice si trebuie luate în combinatia corecta”, a declarat prof. Chen.

Urmatoarele etape de cercetare a produselor naturale

Constatarile de la aceasta cercetare ofera o baza pentru studii suplimentare privind eficacitatea clinica a medicamentelor pe baza de plante si pentru modul în care o combinatie de produse naturale si de medicamente sintetice poate fi luata împreuna pentru a lupta impotriva bolilor.

Echipa va continua sa efectueze mai multe cercetari în acest domeniu, în special, pentru a determina modul de a se ajunge la acelasi nivel de eficacitate pentru produsele naturale. Cercetarea se va concentra pe produsele populare pe baza de plante prescrise frecvent in medicina traditionala.

Articole similare:

  1. Dr. Anca Dragutescu: Calciul si vitamina D din produsele naturale, alaturi de lactate, cele mai eficiente arme impotriva osteoporozei
  2. Jumatate dintre medicamentele prescrise in Franta sunt inutile sau periculoase, sustin doi specialisti importanti
  3. vitMATINA Produsele pe baza de plante pot furniza protectie solara?
  4. vitMATINA Cat de eficace sunt remediile naturiste in tratarea insomniei?
  5. Triclosanul din cosmetice si produsele de ingrijire personala poate creste riscul de alergii

Tags:

Nici un comentariu

Momentan, articolul nu are nici un comentariu. Ai o parere? Fii primul care deschide discutia!

Lasa un comentariu


Do NOT fill this !