Organizatia Mondiala a Sanatatii: Mai mult de 1 din 5 persoane au fost infectate cu virusul gripei porcine in 2009

Mai mult de una din cinci persoane au fost infectate de virusul H1N1 in timpul pandemiei gripale din 2009-2010, insa, potrivit datelor oficiale, gripa porcina a provocat mai putine decese decat gripa sezoniera, potrivit unui studiu realizat de Imperial College din Londra si Organizatia Mondiala a Sanatatii, dat publicitatii vineri.

Cercetarea arata ca 20-27% din populatiile studiate din 19 tari au fost infectate de H1N1, ceea ce arata ca virusul a fost puternic contagios. Raportul a fost realizat analiza a 27 de studii efectuate in 19 state europene, SUA, China si India.

Au fost analizate 90.000 de esantioane de sange pentru a se studia anticorpii speficifici virusului. Copiii au fost, la nivel global, cei mai afectati, cu o rata de infectare de 47% pentru cei cu varste cuprinse intre 5 si 19 ani, in timp ce pentru cei de peste 65 de ani rata este de numai 11%. In randul copiilor de varsta scolara rata de infectare a fost de circa 50%.

Virusul H1N1 a provocat ingrijorare la nivel planetar in timpul mai multor luni dupa alerta de pandemie lansata de OMS pe 11 iunie 2009, prima din secolul 21, dupa ce cateva zeci de oameni au murit de gripa porcina in Mexic. Alerta a fost ridicata in august 2010.

Pandemia a provocat  18.500 decese, fata de 250.000 – 500.000 decese anuale pentru o gripa sezoniera. Insa pentru autorii studiului, “in momentul finalului pandemiei, numarul cazuirlor raportate de OMS nu a reprezentat decat o mica parte din adevaratul bilant al infectiei si mortalitatii provocate de gripa porcina.”

Sursa: France Presse

Articole similare:

  1. MedLife Griviţa este prima maternitate privată din Bucureşti acreditată de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi UNICEF ca Spital Prieten al Copilului
  2. Studiu: Zeci de mii de persoane infectate cu HIV ar putea fi tratate cu un simplu antibiotic
  3. Trei decese din cauza gripei AH1N1 in Romania. Masuri de igiena si preventie prin vaccinare
  4. Ministerul Sanatatii demareaza campania de vaccinare impotriva gripei de sezon
  5. Dr. Eugen Craciun, gastroenterolog: “Doar 10% din pacientii cu hepatita B si C au fost tratati pana la ora actuala. Sunt multe persoane care au boala, dar nu stiu de existenta ei.”

Tags: ,

Nici un comentariu

Momentan, articolul nu are nici un comentariu. Ai o parere? Fii primul care deschide discutia!

Lasa un comentariu


Do NOT fill this !