Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza ca urmeaza un “val” de cazuri de cancer

Lumea se confrunta cu un “val” de cazuri de cancer, restrictiile asupra consumului de zahar si alcool fiind esentiale, avertizeaza Organizatia Mondiala a Sanatatii. Aceasta prezice ca numarul cazurilor de cancer va ajunge, pana in 2035, la 24 de milioane, dintre care jumatate pot fi prevenite. Organizatia Mondiala a Sanatatii a realizat o lista a principalilor factori care duc la aparitia cancerului la nivel mondial si care este frecventa acestora.

Organizatia Mondiala a Sanatatii arata ca exista o “nevoie reala” de a ne concentra asupra prevenirii cancerului, prin combaterea fumatului, a obezitatii si a consumului excesiv de alcool.

The World Cancer Research Fund spune ca exista un nivel “alarmant” al naivitatii in ceea ce priveste rolul dietei in aparitia cancerului.

Paisprezece milioane de oameni sunt diagnosticati, anual, cu cancer, dar expertii prezic ca numarul acestor va creste pana la 19 milioane in 2025, la 22 de milioane pana in 2030, ca intr-un final sa ajunga la 24 de milioane in 2035.

“Povara cancerului de la nivel mondial este din ce in ce mai mare si semnificativa, acest lucru fiind provocat de imbatranirea si cresterea populatiei”, a explicat pentru BBC, Dr. Chris Wild, directorul Agentiei Internationale pentru Cercetare in Cancer.

“Daca ne uitam la costul tratamentului pentru cancer, acesta scapa de sub control, chiar si pentru tarile in care veniturile populatiei sunt mari. Prevenirea este absolut esentiala si a fost oarecum neglijata”, a adaugat acesta.

Raportul din 2014 al Organizatiei Mondiale a Sanatatii in ceea ce priveste cancerul arata ca sursele cancerului (preventibil) includ:

 • Fumatul
 • Infectiile
 • Alcoolul
 • Obezitatea si lipsa activitatii
 • Radiatiile
 • Poluarea aerulu si alti factori de mediu
 • Nasterea tarzie si lipsa alaptarii (pentru mame)

In majoritatea tarilor, cancerul la san este cel mai comun tip de cancer la femei, cel de col uterin dominand, in mare parte, Africa.
Papilomavirus uman (HPV) este o cauza majora. Se crede ca utilizarea vaccinurilor ar putea preveni sute de mii de tipuri de cancer.

Prevenirea are “un rol crucial in combaterea valului de cancer pe care il vedem venind in toata lumea”, potrivit lui Dr. Bernard Stewart, unul dintre editorii raportului.

Sursa: BBC

A.C.

Articole similare:

 1. Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza in legatura cu cresterea numarului de cazuri de cancer la nivel mondial
 2. Organizatia Mondiala a Sanatatii: Mai mult de 1 din 5 persoane au fost infectate cu virusul gripei porcine in 2009
 3. Organizatia Mondiala a Sanatatii: Speranta de viata a femeilor de peste 50 de ani a crescut
 4. Organizatia Mondiala a Sanatatii: Violenta impotriva femeii este o epidemie; una din trei femei din lume a fost lovita sau abuzata sexual
 5. MedLife Griviţa este prima maternitate privată din Bucureşti acreditată de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi UNICEF ca Spital Prieten al Copilului

Tags: , , ,

4 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!

 1. Comentariu scris de ion voicu
  Publicat la data de 5.2.2014, ora 4:02 pm

  aha…si chimicalele din alimente? e-urile care nu sint trecute pe eticheta?
  organismele modificate genetic????
  poluarea apei? (cianuri, lichid de fracturare, etc)

  • Comentariu scris de andu
   Publicat la data de 5.2.2014, ora 4:36 pm

   nu, de astea nu raspunde OMS, ci fiecare guvern national in parte. Votantii nu isi cunosc interesele, se multumesc cu firimiturile aruncate in bataie de joc de guvernanti! Lipsa educatiei are si ea rolul ei, asa ca… cu cancer inainte!

 2. Comentariu scris de mog
  Publicat la data de 5.2.2014, ora 5:18 pm

  era o stire noua ca anul trecut au fost 80 000 de cazuri noi de cancer in Romania.
  va dati seama, in ritmul asta, ce se va intampla la noi in tara?
  eu unul sunt foarte speriat…

  • Comentariu scris de Mr John
   Publicat la data de 5.2.2014, ora 10:56 pm

   Nu ai de ce sa fii speriat..e vorba de educatie..priveste cum se napustesc romanii in supermarketuri si cumpara toate ieftineala plina cu E-uri ..pana la urma e o selectie naturala!Lasa un comentariu


Do NOT fill this !