Oamenii inteligenti au nevoie sa petreaca mai mult timp singuri pentru a fi fericiti

Singuratate / Foto: sxc.hu

Faptul ca socializarea ne face mai fericiti a devenit un lucru general valabil, dar cu toate acestea un nou studiu arata ca totusi s-ar putea sa nu fie complet adevarat in cazul persoanelor foarte inteligente.


Psihologii de la Singapore Management University si de la London School of Economics and Political Science au descoperit acest lucru dupa ce au studiat peste 15.000 de adulti tineri.

Studiul a concluzionat ca in timp ce majoritatea oamenilor sunt mai fericiti atunci cand isi petrec timpul cu alte persoane, cei foarte inteligenti fac exceptie de la aceasta regula.

Studiul spune ca acest lucru este posibil datorita evolutiei. Persoanele inteligente se pot adapta mai repede la mediul inconjurator in lumea moderna si nu au nevoie de relatii aproapiate pentru a cere ajutor pentru a gasi mancare sau  locuinta, asa cum faceau stramosii lor.

Cealalta teorie arata faptul ca persoanele mai inteligente sunt mai aspirationale si vor sa petreaca mai mult timp muncind pentru a-si atinge scopul, nu pentru a socializa.

Studiul a descoperit ca persoanele mai inteligente au o satisfactie a vietii mai scazuta pe masura ce petrec mai mult timp cu prietenii.

Sursa: The Independent

A.C.

Articole similare:

 1. De ce oamenii inteligenti traiesc mai mult decat ceilalti?
 2. Adultii care locuiesc singuri risca sa sufere de depresie, cu 80% mai mult decat cei care isi impart locuinta cu cineva – studiu
 3. Copiii care se uita prea mult timp la TV sunt predispusi sa dezvolte boli osoase la maturitate
 4. Cum puteti pastra fructele si legumele proaspete pentru mai mult timp
 5. Mihaela Marcu, fondatoarea Medlife: “Baietii mei spun ca n-am fost o mama buna pentru ca am atribuit foarte mult timp meseriei. E adevarat.”

Tags: , , , ,

11 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!

 1. Comentariu scris de Nolife136
  Publicat la data de 18.11.2016, ora 8:23 pm

  Cool, m-am linistit, credeam ca sunt asocial ca nu merg la baut bere si infulecat junk food cu stupizii care zbiara ca primatele cand vad un analfabet dand cu piciorul intr-o minge..

 2. Comentariu scris de Alexa
  Publicat la data de 18.11.2016, ora 9:54 pm

  Ce inteligenta ma simt in momentul asta!

 3. Comentariu scris de Dark Dragon
  Publicat la data de 18.11.2016, ora 10:49 pm

  There is still hope… Uneori ma gândeam ca sunt defect in mod irecuperabil…

 4. Comentariu scris de Lucia
  Publicat la data de 18.11.2016, ora 11:10 pm

  Mă bucura și articolul și comentariile. Nu sunt singura în aceasta situație. Mi s-a spus chiar ca sunt autista pentru ca nu am dezvoltate abilități sociale speciale.

 5. Comentariu scris de Harald
  Publicat la data de 19.11.2016, ora 12:18 am

  Persoanele inteligente au și ele nevoie să socializeze, însă cu persoane cel puțin la fel de inteligente, ca să aibă subiect de discuție. Pisicile sunt inteligente și independente, nu formează turme :)

 6. Comentariu scris de Belu Dogan
  Publicat la data de 19.11.2016, ora 8:29 am

  Daca oamenii foarte inteligenti socializeaza mai putin, nu inseamna ca oamenii care socializeaza mai putin sunt foarte inteligenti.

 7. Comentariu scris de Unu'
  Publicat la data de 19.11.2016, ora 9:17 am

  Nu despre voi e articolul, nu va maguliti :) ))

 8. Comentariu scris de John
  Publicat la data de 19.11.2016, ora 9:23 am

  Nemultumirile in viata au venit de la oamenii cei mai apropiati, nu de la miile de oameni pe langa care am trecut si cu care n-am avut nicio relatie.

 9. Comentariu scris de Zucky
  Publicat la data de 19.11.2016, ora 9:38 am

  Atentie! Cei inteligenti sunt asociali, nu cei asociali sunt inteligenti!

 10. Comentariu scris de Me
  Publicat la data de 19.11.2016, ora 5:01 pm

  o posibila explicatie ar fi ca ajunge sa te enerveze faptul ca vorbesti de unul singur si ceilalti nu-ti inteleg argumentele sau le resping oricat de valide ar fi ele. eu ma lovesc mai degraba de faptul ca nu intalnesc oameni cu care sa pot dialoga la acelasi nivel. mi se intampla (mult) prea des sa explic ceva (suficient de clar din perspectiva mea) si sa primesc o privire goala si cel mult o replica seaca ce denota absenta celeilalte persoane din discutie/incapacitatea de a ma urmari/intelege. deci ce pot face eu cu oamenii astia? si cand spun de discutie la acelasi nivel, nu ma refer la discutii filosofice, ci la conversatii in care participantii sa foloseasca logica (elementara din punctul meu de vedere).

 11. Comentariu scris de Magda Neagu
  Publicat la data de 20.11.2016, ora 12:45 pm

  Daaaa! Chiar am crezut multi ani ca am un mare bai. Dar nu! Trebuia doar sa realizez ca sa fii fericit, considerat sociabil, cool, etc NU ESTE EGAL cu a ramane intr-un grup.Lasa un comentariu


Do NOT fill this !