Oamenii de stiinta britanici au dezvoltat un test care poate prezice moartea

Oamenii de stiinta ca au gasit o modalitate de a testa daca un corp uman imbatraneste in conditii bune sau nu. Cercetatorii spun ca testul poate prezice moartea unei persoane, poate recunoaste cazurile cu risc ridicat de dementa, iar aceste rezultate influenteaza nu numai domeniul medical, ci si asigurarile in domeniul sanatatii.

Echipa de cercetatori britanici de la King’s College din Londra spun ca varsta biologica este mult mai relevanta pentru domeniul medical decat varsta masurata in ani. Studiul, publicat recent in revista de specialitate Genome Biology, nu ofera, insa, indicii cu privire la posibilitatile de incetinire a procesul de imbatranire.

Testul dezvoltat de specialisti este conceput pentru a identifica “amprenta imbatranirii” in celulele intregului organism, analizand felul in care se manifesta 150 de gene.

“E vorba despre o amprenta comuna tesuturilor tuturor oamenilor, care ne ajuta sa prezicem longevitatea si declinul cognitiv. Incepand cu varsta de 40 de ani acest test poate fi utilizat pentru a se observa daca corpul uman imbatraneste in conditii bune sau nu”, a declarat profesorul Jamie Timmons de la King’s College din Londra.

Echipa de cercetatori a declarat ca sanatatea si varsta sunt doua entitati separate si ca, in timp ce alegerile nesatoase cu privire la viata de zi cu zi, precum este lipsa de activitate fizica, nu afecteaza procesul de imbatranire, afecteaza, in schimb, varsta biologica a corpului. Astfel, testul care compara factorii ce tin de stilul de viata cu varsta biologica poate da o descriere mai precisa a sanatatii organismului uman.

Sursa: BBC
G.T.

Articole similare:

 1. Test rapid pentru depistarea Ebola, dezvoltat de cercetatorii francezi
 2. Oamenii de stiinta au descoperit o modalitate prin care se poate “dezfierbe” un ou
 3. Un test de sange poate prezice riscul aparitiei maladiei Alzheimer-studiu
 4. Un test pentru diagnosticarea rapida a cancerului, dezvoltat in urmatorii 5 ani de medicii japonezi
 5. Oamenii de stiinta demitizeaza testul IQ: Masurarea coeficientului de inteligenta printr-un test unic, standardizat este extrem de inselatoare

2 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!

 1. Comentariu scris de Kevi
  Publicat la data de 8.9.2015, ora 2:10 pm

  Ooo da, imi era dor de cercetatorii britanici.

 2. Comentariu scris de Close
  Publicat la data de 8.9.2015, ora 3:50 pm

  Si eu care credeam ca moartea e o certitudine… Inca.Lasa un comentariu


Do NOT fill this !