O proteina secretata de un vierme parazit, posibila solutie impotriva astmului

O proteina secretata de un vierme parazit suprima astmul la soareci, oferind speranta unui nou tratament eficient impotriva alergiilor si bolilor autoimune la oameni, relateaza AFP, citat de Agerpres.


In acest studiu publicat miercuri de prestigioasa revista americana Science Translational Medicine, o forma recombinata a acestei proteine numite AIP-2 care se gaseste in ankylostom, un parazit intestinal, a fost testata cu succes. Soarecii tratati cu aceasta proteina au dovedit o rezistenta la reactiile inflamatorii provocate de acarieni, un alergen care declanseaza adesea crizele de astm.

Testata asupra celulelor umane astmatice in laborator, aceasta proteina a avut aceleasi efecte de rezistenta la inflamare.

“Aceste rezultate sunt incurajatoare deoarece demonstreaza ca suntem mai aproape de punerea la punct a unui tratament printr-un simplu comprimat pe care il putem verifica prin teste clinice, nu doar impotriva astmului ci si impotriva altor maladii inflamatoare si autoimune”, au subliniat cercetatori de la Institutul australian de sanatate si medicina tropicala (AITHM) si de la Universitatea James Cook din Cairn.

Aceste lucrari se sprijina pe studii precedente realizate de AITHM pentru a dezvolta tratamente impotriva Bolii inflamatorii cronice a intestinului gros (MICI). Desi MICI si astmul au patologii foarte diferite, ele au in comun o deficienta in reglarea sistemului imuntar care provoaca o reactie inflamatoare excesiva, potrivit dr. Severine Navarro, imunolog la Universitatea James Cook, si unul din principalii autori ai studiului.

Peste un miliard de persoane din intreaga lume sufera de alergii si de boli autoimune. Aceste patologii reprezinta un cost de peste 9 miliarde de dolari in materie de ingrijire anuala in Australia.

A.C.

Articole similare:

  1. De ce organismul uman nu poate lupta impotriva infectiei cu HIV?
  2. O dieta bogata in fibre poate ameliora simptomele astmului alergic
  3. Premiera: Un studiu genetic a identificat o posibila origine biologica a schizofreniei
  4. Ultrasunetele, o noua posibila metoda contraceptiva pentru barbati
  5. Expertii americani avertizeaza in legatura cu posibila infectare cu superbacterii in urmatoarele luni

Tags: , , ,

Un raspuns

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!

  1. Comentariu scris de Ucenicul lui Saul
    Publicat la data de 28.10.2016, ora 1:43 pm

    Deci un vierme parazit secreta o anumita proteina cu proprietati miraculoase . Am voie sa cad pe spate de admiratie ? Nu in fata viermelui , ci in fata celui care a creat viermele . Si fac si urmatoarea reflectie : orice glanda este de origine divina . De ce ? Fiindca ea creeaza DIN NIMIC o substanta , poate unica . Iar daca glanda este de origine divina , ce sa mai spunem despre om , care este o colectie impresionanta de glande .Lasa un comentariu


Do NOT fill this !