Ministerul Sanatatii: Recomandari pentru perioada de canicula

Ministerul Sănătății recomandă populației să urmeze sfaturile medicilor și să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11,00 și 18,00 în această perioadă cu temperaturi foarte ridicate.

De asemenea, MS solicită serviciilor de ambulanță alertarea echipajelor și suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creștere.

“În perioadele de caniculă este recomandat consumul zilnic de lichide (între 1,5 — 2 litri de lichide), fără a aștepta să apară senzația de sete. Este necesar un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 — 20 de minute”, se arată într-un comunicat al MS transmis AGERPRES.

- Medicii sfătuiesc să se consume în această perioadă fructe și legume proaspete (pepene galben, roșu, prune, castraveți, roșii), deoarece acestea conțin o mare cantitate de apă. Totodată, o doză de iaurt produce aceeași hidratare ca și un pahar de apă.

- Medicii mai recomandă să se consume alimente proaspete din magazinele care dispun de instalații frigorifice funcționale și să se evite consumul alimentelor ușor perisabile.

- Este obligatorie evitarea băuturilor cu conținut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.

- Dacă este absolut necesar să ne expunem la soare între orele amiezii trebuie să folosim o ținută adecvată: pălării de soare, haine lejere și ample, din fibre naturale, de culori deschise.

- Evitați activitățile în exterior care necesită un consum mare de energie (sport, grădinărit, etc) și aveți grijă de persoanele dependente de voi (copii, vârstnici, persoane cu dizabilități), oferindu-le, în mod regulat, lichide, chiar dacă nu vi le solicită

Articole similare:

  1. Recomandarile Ministerului Sanatatii pentru zilele de canicula: Evitati expunerea prelungita la soare; consumati cel putin 1,5 litri de lichide
  2. Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa urmeze sfaturile medicilor si sa evite expunerea prelungita la soare
  3. Ministerul Sanatatii recomandă populaţiei să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 şi 18.00
  4. Recomandari de sarbatori de la Ministerul Sanatatii: Nu consumati la masa de seara carne de porc sau alte produse de sezon, precum carnati, caltabos, slanina sau toba
  5. vitMATINA Vin caldurile! Cum ne pregatim pentru canicula?

Tags: , ,

Nici un comentariu

Momentan, articolul nu are nici un comentariu. Ai o parere? Fii primul care deschide discutia!

Lasa un comentariu


Do NOT fill this !