MedLife a inaugurat Centrul de Diagnostic si Tratament al Osteoporozei, Obezitatii si Bolilor Tiroidiene

Centrul de Diagnostic si Tratament al Osteoporozei, Obezitatii si Bolilor Tiroidiene / Foto: MedLife

MedLife a inaugurat Centrul de Diagnostic si Tratament al Osteoporozei, Obezitatii si Bolilor Tiroidiene, adresat tuturor persoanelor care sufera de afectiuni osteoporotice, tiroidiene sau de nutritie. Evenimentul vine la scurt timp dupa deschiderea, in lunile martie-aprilie, a primului Centru de Excelenta in Gastroenterologie din mediul privat si a Centrului de Excelenta in Proctologie.

Centrul de Diagnostic si Tratament al Osteoporozei, Obezitatii si Bolilor Tiroidiene ofera posibilitatea de diagnostic, tratament si urmarire pentru un spectru larg de afectiuni din sfera:

 • endocrinologiei;
 • reumatologiei;
 • diabetului zaharat;
 • nutritiei.

”Specialistii Centrului isi propun sa devina un sprijin real nu doar pentru femeile, ci si pentru barbatii afectati de osteoporoza, obezitate sau alte afectiuni endocrine. Pana nu demult, osteoporoza era privita ca o boala caracteristica femeii in varsta, insa in ultimii ani, aceasta afecteaza tot mai multe femei si barbati deopotriva. Statisticile arata ca in jur de 40% dintre femei si 15% dintre barbatii de varsta medie vor suferi o fractura osteoporotica in cursul vietii”, a declarat Nicolae Marcu, Director General MedLife.

Pentru a veni in sprijinul pacientilor care sufera de osteoporoza sau prezinta riscul de a dezvolta aceasta afectiune, Centrul de Diagnostic si Tratament al Osteoporozei, Obezitatii si Bolilor Tiroidiene pune la dispozitia acestora aparatul QDR Explorer – varful de gama folosit in osteodensitometria DXA. Acesta se bazeaza pe o tehnologie de ultima generatie, ce permite obtinerea unei imagini de o calitate superioara si o precizie deosebita.

De asemenea, Centrul mizeaza pe o abordare interdisciplinara in tratamentul afectiunilor tiroidiene, bazata pe colaborarea cu departamentele de ginecologie, cadiologie, oftalmologie, imagistica (ecografie, radiologie) si laborator.

Centrul de Diagnostic si Tratament al Osteoporozei, Obezitatii si Bolilor Tiroidiene functioneaza ca unitate independenta in cadrul Hyperclinicii MedLife Unirii, iar reprezentantii MedLife se asteapta la un numar de 10.000 de pacienti pe an, acestia urmand a fi deserviti de 12 cadre medicale. In prima luna de la deschidere, Centrul ofera reduceri speciale. Astfel, pentru efectuarea osteodensitometriei a trei segmente corporale, pacientii vor primi o consultatie gratuita.

Articole similare:

 1. Primul Centru de Excelenta in Gastroenterologie, inaugurat in Bucuresti
 2. Diagnosticul si tratamentul bolilor osteoporotice si endocrine. Dr. Anca Dragutescu, medic specialist endocrinolog, a discutat online cu cititorii
 3. In curand, medicii de la clinica MedLife Baneasa vor fi in direct cu cititorii MedLive.ro
 4. Studiu: MedLife, clinica privata in care pacientii romani au cea mai mare incredere
 5. Nivelul de inteligenta, al doilea factor de risc in declansarea bolilor de inima

Tags: , , ,

10 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!

 1. Comentariu scris de Geta
  Publicat la data de 21.5.2010, ora 10:43 am

  Buna ziua.
  Va rog sa precizati adresa unde se gaseste acest Centru de Diagnostic si telefoanele unde se pot face programari pentru consultatii si investigatii medicale.

  Cu respect,
  Geta

  • Comentariu scris de Dr. Anca Dragutescu
   Publicat la data de 27.5.2010, ora 4:56 pm

   Centrul functioneaza in cadrul Hyperclinicii MedLife Unirii, strada Hans Cristian Andersen nr 1 ( in piata Unirii, in spatele restaurantului Horoscop). Pentru programari sunati la 9646.

 2. Comentariu scris de MIHAELA CALEI
  Publicat la data de 21.5.2010, ora 3:25 pm

  Daca se poate, ma intereseaza legatura intre HIPOPARATIROIDIE si OSTEOPOROZA .Ce analize este necesar sa efectuez, din punct de vedere endocrin- am avut 4 fracturi pana la varsta de 53 ani, am test de osteodensitometrie efectuat in 2008 .
  Multumesc anticipat

  • Comentariu scris de Dr. Anca Dragutescu
   Publicat la data de 27.5.2010, ora 5:28 pm

   Hipoparatiroidia duce la hipocalcemie ,dar nu la osteoporoza. Si asta deoarece in hipoparatiroidie exista o secretie deficitara a unui hormon numit parathormon, secretat de glandele paratiroide, al carui scop in organism este de a mentine in limite normale nivelul calciului din sange. Acest hormon mentine calcemia prin scoaterea calciului si a fosforului din os atunci cand nivelul calciului din sange incepe sa scada. Prin urmare hiperparatiroidia (adica secretia excesiva de parathormon) duce la osteoporoza, nu hipoparatiroidia.

  • Comentariu scris de Dr. Anca Dragutescu
   Publicat la data de 27.5.2010, ora 5:33 pm

   Completare: Pentru recomandarea de analize suplimentare este nevoie de un consult endocrinologic, cu examinare fizica si evaluarea osteodensitometriei si a celorlalte investigatii de laborator pe care le-ati mai facut.

 3. Comentariu scris de carmen
  Publicat la data de 10.6.2010, ora 10:30 am

  buna,pot veni cu trimitere de la meducul de familie pt osteodensitometrie si interpretarea rezultate si consult?

 4. Comentariu scris de sorin pana
  Publicat la data de 22.7.2010, ora 1:25 pm

  “…pune la dispozitia acestora aparatul QDR Explorer – varful de gama folosit in osteodensitometria DXA”
  Afirmatia este intentionat incorecta din motive de marketing – aparatul este nou dar este din gama “entry-level”, dupa cum se poate verifica si pe site-ul producatorului, achizitia acestui tip de aparat facindu-se pe argumente economice si nu medicale.

  Virful de gama este QDR Discovery dar asta doar in cadrul firmei respective, fiind cunoscuta de altfel superioritatea altei firme producatoare de osteodensitometre, desigur la preturi pe masura – totusi respectivele aparate sunt prezente inca de mult timp pe piata de servicii medicale din Romania.

 5. Comentariu scris de silvia
  Publicat la data de 28.8.2011, ora 12:25 pm

  Buna ziua,am si eu rugaminte sa-mi spuneti care sunt costurile pentru diagnosticarea osteoporozei;multumesc

 6. Comentariu scris de fieraru vasilicav
  Publicat la data de 21.5.2016, ora 7:59 pm

  vreau sa stiu daca pot sa fac un rnm cu trimitere de la medicu specializat in acet domeniu si la ce pret.

 7. Comentariu scris de fieraru vasilicav
  Publicat la data de 21.5.2016, ora 8:03 pm

  mai doresc sa stiu daca se face test osteoporoza si cum trimitere de la medicul de familie sau contra cost si la ce pret.Lasa un comentariu


Do NOT fill this !