Laptele si soia, benefic pentru sanatatea muschilor persoanelor care fac efort fizic

Consumul unei bauturi compuse din lapte si soia dupa o activitate fizica este benefic pentru sanatatea muschilor. Nu este o reteta miraculoasa, dar are meritul de a fi naturala, fara riscuri pentru sanatate si simplu de pregatit, relateaza joi passionsante.be. Cercetatori de la Universitatea Texas au facut un test pe sportivi amatori cu varste cuprinse intre 19 si 30 de ani. Testele s-au desfasurat in doua etape, participantii primind proteine din lactoser (extrase din lapte) sau un amestec de lapte si soia (25% proteine din soia, 50% caseina – proteina din lapte – si 25% proteine din lactoser), noteaza Agerpres.

S-au efectuat biopsii musculare inainte de activitatea fizica si la cinci ore dupa. Intre cele doua momente, sportivii au consumat una din cele doua bauturi.

Rezultatul a aratat ca amestecul lapte-soia are un dublu avantaj: prelungeste biodisponibilitatea aminoacizilor (furnizati de proteine) necesari cresterii musculare si, in acelasi timp, franeaza degradarea proteinelor din muschi, lucru care favorizeaza recuperarea lui.

Autorii studiului considera ca acest demers -combinarea proteinelor animale cu cele vegetale – poate fi o strategie eficienta pentru cei aflati in cautarea unor solutii simple care sa le favorizeze sanatatea musculara.

A.C.

Articole similare:

  1. Lapte UHT, fortifiat, ecologic sau din soia – care este cel mai bun pentru tine?
  2. vitMATINA Soia: beneficii controversate
  3. Laptele de vaca, adaugat la alimentatia copilului in primele doua saptamani de viata, il fereste de alergie
  4. Siguratatea reprezinta un risc major pentru sanatatea persoanelor in varsta
  5. VIDEO INTERVIU Hipertensiunea arteriala pulmonara, o boala rara cu costuri uriase: de la 7.000 la 30.000 de euro pe an/pacient. Dr. Tudor Constantinescu: Cei mai multi pacienti sunt oameni tineri, activi, care devin incapabili sa mai depuna efort fizic

Tags: , , , ,

Un raspuns

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!

  1. Comentariu scris de zertty
    Publicat la data de 1.8.2014, ora 10:18 am

    Te zapacesc oamenii de stiinta… Nu cu mult timp in urma citeam in presa ca suntem singurele mamifere care consuma lapte la virsta adulta si ca laptele nu e sanatos pentru organism…Lasa un comentariu


Do NOT fill this !