Gonoreea este din ce in ce mai rezistenta la antibiotice si ar putea deveni netratabila

Un nou studiu realizat in Statele Unite arata ca gonoreea devine rezistenta la azitromicina, unul dintre duo-ul de antibiotice recomandat pentru tratarea bolii cu transmitere sexuala. Centrul pentru Preventia si Controlul Bolilor spune ca aceasta combinatie de medicamente “inca functioneaza”, dar exista “un semn ingrijorator ca in viitor optiunile de tratament s-ar putea afla in pericol”.

Gonoreea este o boala cu transmitere sexuala, cauzata de o bacterie numita neisseria gonorrhoeae, ce infecteaza organele genitale, rectul si gatul.

CDC (Centrul pentru Preventia si Controlul Bolilor) estimeaza ca in Statele Unite apar anual aproximativ 800.000 de infectii noi cu gonoree.

Recomandarea centrului este ca tratamentul sa fie alcatuit dintr-o combinatie de doua antibiotice: azitromicina, doza orala, si ceftriaxon, ca o singura injectie.

Noile dovezi oferite de studiu arata ca azitromicina va face parte din lungul sir de antibiotice la care gonoreea a devenit  rezistenta.

Sursa: MedicalNewsToday

A.C.

Articole similare:

  1. Rezistenta la antibiotice este o “bomba cu efect intarziat”; amenintarea este la fel de mare ca terorismul si schimbarea climei – oficial britanic
  2. Organizatia Mondiala a Sanatatii: Rezistenta la antibiotice ne ameninta pe toti
  3. Acneea, din ce in ce mai rezistenta la antibiotice
  4. Organizatia Mondiala a Sanatatii: Infectiile minore risca sa faca numeroase victime din cauza rezistentei la antibiotice
  5. Cercetatorii au descoperit un nou antibiotic pentru bacteriile rezistente la alte medicamente. Descoperirea ar putea deschide calea pentru o noua generatie de antibiotice

Tags: , , ,

Nici un comentariu

Momentan, articolul nu are nici un comentariu. Ai o parere? Fii primul care deschide discutia!

Lasa un comentariu


Do NOT fill this !