Fructele proaspete lupta impotriva crizelor cardiace si a atacurilor vasculare cerebrale- studiu

Consumul zilnic de fructe proaspete exercita un important efect protector impotriva infarctului de miocard si al accidentului vascular cerebral (AVC) – este concluzia unei noi demonstratii a avantajelor unei alimentatii bogate in fructe (si legume), surse majore de substante benefice, cu proprietati antioxidante, scrie joi passionsante.be, citat de Agerpres.

Coordonat de o echipa de cercetatori britanici si chinezi, studiul a cuprins circa 500.000 de persoane cu varste intre 30 si 79 de ani. Cercetatorii au vizat legatura intre consumul obisnuit de fructe si riscul de accident cardiac si cerebral, luand in considerare parametri precum varsta, fumatul sau consumul de alcool.

Rezultatul a fost destul de spectaculos, dovedindu-se ca aportul zilnic de fructe, fata de un consum slab sau inexistent, reduce cu circa 30% riscul de infarct de miocard (criza cardiaca) si cu aproape acelasi procent pe cel de AVC, indeosebi AVC hemoragic (ruperea unui vas, cu hemoragie cerebrala). In plus, amatorii de fructe proaspete prezinta o presiune arteriala si o glicemie mai bune.

Cercetatorii nu exclud ca si alte elemente sa intervina, care tin de un mod de viata global in general mai sanatos in randul marilor consumatori de fructe, insa apreciaza totusi ca fructele duc la scaderea “semnificativa” a riscului de eveniment cardiovascular si cerebral major.

A.C.

Articole similare:

  1. Tulburarile de somn, la fel de daunatoare ca fumatul in declansarea crizelor cardiace si a accidentelor vasculare cerebrale-studiu
  2. Cum puteti pastra fructele si legumele proaspete pentru mai mult timp
  3. Persoanele cinice prezinta un risc sporit de a suferi accidente vasculare cerebrale- studiu
  4. vitMATINA Fructele uscate pot tine locul celor proaspete?
  5. Persoanele in varsta care au probleme cu somnul au un risc crescut pentru declansarea accidentelor vasculare cerebrale

Tags: , , , , ,

Nici un comentariu

Momentan, articolul nu are nici un comentariu. Ai o parere? Fii primul care deschide discutia!

Lasa un comentariu


Do NOT fill this !