Este apa carbogazoasa rea pentru sanatate? Care sunt cele mai comune mituri

In ultima vreme din ce in ce mai multe persoane afirma ca apa carbogazoasa nu este buna pentru sanatate, invocand urmatoarele argumente: este daunatoare dintilor si oaselor, nu este la fel de hidratanta, ingrasa sau provoaca arsuri la stomac. Prevention.com a investigat problema pentru a vedea daca exista totusi o problema si daca persoanele care consuma in mod regulat apa carbogazoasa au de ce sa isi faca griji.


Zvon: Apa carbogazoasa nu este la fel de hidratanta ca cea plata

Potrivit lui Susan Yeargin, specialist pe probleme de hidratare la Universitatea din South Carolina, apa carbogazoasa este la fel de hidratanta ca cea plata.

Zvon: Apa carbogazoasa nu este buna pentru dinti sau pentru oase

Acidul carbonic poate eroda smaltul dintilor atunci cand este utilizat in concentratii foarte mari. Nu se pune problema in cazul persoanelor care consuma apa carbogazoasa, spune Timothy Chase, dentist in New York. Intr-un studiu care a analizat daca apa carbogazoasa este asociata cu o densitate osoasa mai mica la femei, cercetatorii au concluzionat ca nu este cazul ca acestea sa isi faca griji.

Zvon: Apa carbogazoasa ingrasa

Este adevarat ca daca sorbiti mici pungute de aer una dupa alta s-ar putea sa va simtiti temporar balonat, dar asta este un lucru bun pe termen lung. Cercetatorii au descoperit ca apa carbogazoasa este “mai satioasa” decat cea plata.

Zvon: Apa carbogazoasa cauzeaza arsuri la stomac

Cercetatorii au infirmat ideea conform careia persoanele care consuma apa carbogazoasa pot avea probleme de reflux. Cu toate acestea, pentru pacientii care sunt predispusi la arsuri la stomac este recomandat sa evite apa carbogazoasa, in special in timpul mesei.

Sursa: Prevention

A.C.

Articole similare:

 1. VIDEO Care sunt cele mai comune afectiuni ale ficatului? Dr. Alexandru Popescu: Cresterea constanta a transaminazelor arata o afectiune cronica in ficat
 2. INTERVIU Care sunt cele mai comune alergii ale sezonului calduros si cum le putem preveni? Dr. Ierima Augustin, alergolog: Niciun simptom nu trebuie ignorat
 3. Cele mai comune semne din nastere: La ce trebuie sa fim atenti?
 4. Cele mai frecvente probleme de sanatate ale barbatilor: 10 simptome care nu trebuie ignorate
 5. Este cancerul contagios? Cele mai frecvente mituri despre cancer

Tags: , ,

4 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!

 1. Comentariu scris de Agapis
  Publicat la data de 4.4.2016, ora 9:31 pm

  Subscriu la aceste concluzii! V-o spune un consumator de apa minerala carbogazoasa!

 2. Comentariu scris de was
  Publicat la data de 4.4.2016, ora 10:58 pm

  Problema alta ar fi, cu apa minerla care izvoreste din profunzime. Este usor radioactiva, plus poate avea unele elemente toxice in concentratii mai mari decat apele de suprafata.
  Apa de izvor care primeste apa de suprafata, filtrata prin nisip estecea mai buna.

  • Comentariu scris de Adrian
   Publicat la data de 5.4.2016, ora 4:31 pm

   … Si iti bazezi afirmatia pe…?

  • Comentariu scris de Okooko
   Publicat la data de 29.8.2017, ora 9:28 pm

   Ai scos si tu din burta .. radioactiva. Hai .. lasa . Du-te zile la biserica asta. Te vor crede mai usor. Ai dovezi gramada. te cred.Lasa un comentariu


Do NOT fill this !