Elemente din bere ar putea contribui la tratarea cancerului si a altor boli

Un acid produs de hamei în timpul producerii berii ar putea contribui la tratarea cancerului – este concluzia unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea Idaho (Statele Unite) care au vrut să conceapă o metodă de izolare a unor elemente chimice prezente în bere cu potențiale beneficii în tratarea și, eventual, vindecarea unor boli, scrie directmatin.fr, citat de Agerpres.

Acesti acizi, numiti humolon si lupulon, sunt produsi in cursul fabricarii berii. Ei se formeaza in hamei, planta care da berii gustul atat de deosebit. Sub forma de medicamente, acizii ar putea fi utilizati in lupta impotriva cancerului, ucigand celulele canceroase. Oamenii de stiinta sunt de parere ca humulonul si lupulonul blocheaza si bolile inflamatorii si raspandirea bacteriilor. Ei cauta prin urmare o metoda prin care sa le extraga din hamei, dar si sa le produca in laborator. Deocamdata au reusit sa sintetizeze un tip de humulon, fiind aproape sa realizeze celelalte doua tipuri.

Kristopher Waynant, chimistul aflat la originea studiului, ii avertizeaza totusi pe cei care ar putea lua cercetarea drept pretext pentru a bea mai multa bere. “Evident nu credem ca berea trebuie sa fie folosita ca medicament”, a spus el. Unele bauturi alcoolice sunt benefice consumate in cantitati mici, insa un consum excesiv poate duce la boli cronice grave.

A.C.

Articole similare:

  1. Consumul de bere ar putea ajuta la protejarea creierului impotriva unor boli precum Parkinson si Alzheimer
  2. Muzica hip-hop ar putea fi folosita in tratarea unor boli psihice
  3. Un medicament utilizat in tratamentul cancerului ar putea fi de ajutor in tratarea bolii Alzheimer
  4. Rosiile ar putea contribui la combaterea bolilor coronariene
  5. Femeile care obisnuiesc sa bea bere sunt mai predispuse la psoriazis

Tags: , ,

Un raspuns

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!

  1. Comentariu scris de mia esit un nod la san
    Publicat la data de 21.8.2016, ora 2:31 am

    Mia esit un nod la san de o saptamana dar nu ma deranjeaza este cam vanat in cap va rog ce pot faceLasa un comentariu


Do NOT fill this !