Doua mic dejunuri sunt mai bune decat niciunul

Micul dejun/ Foto: MorgueFile.com

Copiii care servesc doua mese dimineata au sanse mai mici sa se confrunte cu problema obezitatii decat cei care sar peste mic dejun, conform unui studiu publicat recent in jurnalul “Pediatric Obesity”. Studiul a fost condus de cercetatorii de la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Yale in colaborare cu oamenii de stiinta de la Centrul de Cercetare al Problemei Obezitatii din cadrul Universitatii din Connecticut, iar datele studiului sunt deosebit de importante pentru educatia si dezvoltarea copiilor.


In cadrul studiului cercetatorii au urmarit obiceiurile pe care le au zilnic 584 de elevi de gimnaziu de la 12 scoli din zonele urbane care ofera elevilor mic dejun gratuit si masa de pranz. Analizand greutatea elevilor si procesul lor de dezvoltare timp de doi ani, cercetatorii au observat ca elevii care sareau peste micul dejun erau de doua ori mai predispusi sa se confrunte cu problema obezitatii prin comparatie cu cei care mancau in mod regulat gustarea de dimineata. De asemenea, oamenii de stiinta au observat ca cei care luau micul dejun si acasa, dar si la scoala, nu au inregistrat cresteri in greutate diferite fata de cei care mancau numai un mic dejun.

Aceste constatari sunt semnificative pentru modul in care se dezvolta copiii si atrag atentia parintilor asupra importantei pe care gustarea de dimineata o are pentru sanatatea celor mici. In timp ce unii parinti sunt ingrijorati de faptul ca micul dejun de la scoala poate contribui la cresterea in greutate a acestora, studiul de fata demonstreaza contrariul.

“Doua mic dejunuri sunt mai bune decat niciunul,” afirma Marlene Schwartz, conducatoarea studiului, care incearca sa traga un semnal de alarma asupra faptului ca in educatia copiilor parintii trebuie sa acorde o mai mare atentie modului in care portioneaza gustarile celor mici pe parcursul zilei.

Sursa: Mentalfloss

G.T.

Articole similare:

 1. VIDEO Cand apare otita si care sunt cele mai bune metode de tratament? Dr. Andreea Mezei Negrila: La copii, complicatiile pot fi mai grave si mai rapide decat la adulti
 2. Pastilele care suprima pofta de mancare sunt bune pentru organism?
 3. Cum slabim sanatos: 3 reguli de urmat la micul dejun
 4. vitMATINA De ce sunt bune cerealele integrale si alte fibre?
 5. Cancerul de piele ucide de doua ori mai multi barbati decat in urma cu 30 de ani

Tags: , ,

Un raspuns

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!

 1. Comentariu scris de geo
  Publicat la data de 23.3.2016, ora 5:36 pm

  Probabil explicatia e ca lipsa micului dejun atrage dupa sine nevoia unei cine mult mai bogate, exact in momentul din zi cand excesul alimentar are cel mai daunator efect posibil.

  Fiecare inghititura de la masa de seara are un impact mai puternic asupra luarii in greutate decat daca alimentele respective ar fi consumate mai devreme in cursul zilei.Lasa un comentariu


Do NOT fill this !