Descoperire importanta a cercetatorilor romani: o noua frontiera a creierului

Articole similare:

 1. Celule hepatice create din pielea pacientilor, o noua reusita a cercetatorilor britanici
 2. Pacientii romani ar putea ramane fara medicamente compensate. Industria farmaceutica nu poate sustine noua taxa clawback
 3. 7 din 10 romani din mediul urban considera ca o viata sexuala satisfacatoare este foarte importanta pentru starea generala de sanatate
 4. Ingrijirea personala la romani: 4% nu se spala pe dinti zilnic, 40% au toti dintii naturali, in timp ce 80% dintre romani se considera atractivi din punct de vedere fizic
 5. INTERVIU Prof. dr. Leon Zagrean: “Creierul este ultima frontiera de lupta cu moartea”

Tags: , ,

10 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!

 1. Comentariu scris de Eliana
  Publicat la data de 19.9.2013, ora 8:14 pm

  Foarte interesant, bravo pentru efortul depus si pentru faptul ca domnii cercetatori si-au pastrat vie curiozitatea profesionala. Va felicit, domnilor, sunt foarte incantata de acest interviu.

 2. Comentariu scris de ioan
  Publicat la data de 19.9.2013, ora 8:24 pm

  Nu stiu ce sa zic. Publicatie in open source journal (platesti sa publici acolo) cu impact factor 3.730 in 2012 suna cam a reclama. Nu spun ca nu e o descoperire, dar nu e de impact. Poate doar de hot news! :-)

 3. Comentariu scris de Emil
  Publicat la data de 19.9.2013, ora 8:57 pm

  Daca era istorica publicau in Nature sau Science, nu in PLOS one care publica 15000 de articole pe an, 1300 de euroi bucata.

 4. Comentariu scris de Dr House
  Publicat la data de 19.9.2013, ora 11:36 pm

  Felicitari pentru articol, Dr Florea, prof.Amzică. L-am citit cu mult interes. Desigur ca e mult de discutat, eu as avea un mic bemol asupra afirmatiei urmatoare : ”high concentrations of isoflurane (up to 4%) did neither compromise vital functions (cardiac, respiratory, etc.), ”,
  Dar inca o data, felicitari , este o descoperire remarcabila.

 5. Comentariu scris de maria
  Publicat la data de 20.9.2013, ora 2:25 am

  Felicitari! Am citit pe nerasuflate articolul. Nu sunt in domeniu dar ma preocupa ca om. S-a spus mereu despre creier ca este foarte complex si ca stim o mica parte din modul de functionare. Iata inca o data dovada. Vreau sa le spun domnilor care au facut descoperirea, ca imi place atitudinea lor, profesionalismul si ca sunt de acord cu tot ce au spus in interviu referitor la rabdare, profesionalism, curiozitate profesionala, dorinta de a iesi din tipare, dorinta de a face mai mult decat ni se spune ca putem face.Succes si Doamne ajuta!

 6. Comentariu scris de ELLA
  Publicat la data de 20.9.2013, ora 8:18 am

  personal, nu cred ca centrul constiintei, a starii de veghe, cum o numesc ei se afla exclusiv in creier. Daca faci un mic efort de concentrare, poti sa-ti plasezi constiinta oriunde, chiar si in degetul mic de la picior….prin urmare, daca creierul se afla in coma, pacientul nu poate reactiona la stimuli exteriori, dar cine poate afirma cu certitudine ca alte organe nu au preluat functia constiintei, spre exemplu inima sau ficatul….exiata foarte multe situatii in care, atunci, cand un organ isi pierde functia, altul il preia locul, partile corpului uman nu lucreaza independent, de ce nu s-ar intampla si in cazul creierului la fel?

 7. Comentariu scris de NICU
  Publicat la data de 20.9.2013, ora 5:24 pm

  Felicitari
  Asa cred ca vom depasi curand utilizarea creierului nostru in proportie de numai 10-15%. Cei interesati vor sti sa culeaga polenul si sa faca mierea. Succes!

 8. Comentariu scris de Babilou
  Publicat la data de 20.9.2013, ora 7:40 pm

  Aici in canada am citit un articol pe acesta tema in “The Gazette” din 19 sept. 2013.
  Felicitari pentru descoperire.

 9. Comentariu scris de mihaela
  Publicat la data de 21.9.2013, ora 9:25 am

  Apreciez munca autorilor acestui studiu, ma intristeaza insa implicarea animalelor in aceste experimente. Cei care au folosit pt elaborarea lucrarilor stiintifice animale de orice fel stiu in ce conditii traiesc si sfarsesc ele..Chiar daca scopul este unul nobil, doar cei care prefera sa nu se gandeasca la acest aspect pot ramane indiferenti.

 10. Comentariu scris de Ioan Aschilean
  Publicat la data de 23.9.2013, ora 10:25 pm

  Cred si sper ca nimic nu este intamplator .Curiozitatea ,rabdarea ,profesionalismul de care dai dovada in ceea ce faci genereaza progresul !
  Felicitari echipei de cercetatori si succes in continuare . Limitele exista atata timp cat omul le genereaza !Lasa un comentariu


Do NOT fill this !