De ce ai fata rosie cand bei alcool

Există persoane care se confruntă cu o problema cand beau alcool: fața lor devine roșie. Oamenii se intreaba dacă această schimbare a culorii feței este sănătoasă sau nesănătoasă.

Primul lucru pe care trebuie să il știți este motivul pentru care aveti fata rosie atunci când beți alcool, scrie healthguidance.org.

Acest lucru se întâmplă atunci când corpul nu este capabil să descompuna complet alcoolul pe care l-ați consumat. Când consumați alcool, acesta se metabolizează într-un produs numit ca acetaldehidă. Acum, pentru a sparge această acetaldehidă, corpul folosește o enzima aldehid dehidrogenază 2. Când există o problemă în organism cu privire la această aldehidă dehidrogenază 2, de exemplu enzima este inactivă, atunci nu este capabilă să descompuna acetaldehida și provoacă roseata in obraji. De asemenea, atunci când corpul  acumulează prea multa acetaldehidă, acest lucru indică faptul că în corp exista mai multe toxine și acest lucru poate duce la cancer.

Studiile au arătat că aldehida dehidrogenază 2 inactivă este ereditară și de cele mai multe ori este intalnită la oameni de origine asiatică.

Există numeroase studii care arată că daca luați medicamente cum ar fi ranitidina sau famotidina cu aproximativ o oră înainte de a bea, acest lucru vă poate ajuta la reducerea reacției. Mecanismul exact al modului în care aceste medicamente te ajuta sa eviti reacția nu este pe deplin cunoscut, însă oamenii de știință spun că medicamentele sunt antihistaminice și împiedică dilatarea capilară.

Există studii care au arătat că persoanele care suferă de aceasta reacție devin de obicei mai tolerante în timp.

De asemenea, orice mâncare constând în principal din carbohidrați vă ajuta să evitați reacția. Acest lucru se datorează faptului că carbohidrații absorb etanolul și îl vor împiedica să se acumuleze în organism.

Studiile au arătat că persoanele care au aceasta reacție sunt mai puțin predispuse la orice alte reacții adverse neplăcute legate de consumul de alcool. Cu toate acestea, ele sunt mai predispuse la orice boală care are legătură cu alcoolul, cum ar fi cancerul sau bolile hepatice. Mulți dintre oamenii de știință cred că reacția este mecanismul propriu al corpului care descurajează persoanele să bea.

Articole similare:

  1. De ce ne este foame atunci cand consumam alcool? Cat de mult ne ingrasa si cum trebuie sa bem vinul
  2. Carnea rosie creste riscul de moarte timpurie, cancer si boli de inima – cercetare Harvard Medical School. Cata carne rosie putem consuma pe zi?
  3. vitMATINA Consumul exagerat de alcool si efectele asupra pielii
  4. De ce este atat de periculos consumul de alcool in cantitati mari?
  5. 10 greseli pe care le facem cand ne spalam pe fata

Tags: , ,

Nici un comentariu

Momentan, articolul nu are nici un comentariu. Ai o parere? Fii primul care deschide discutia!

Lasa un comentariu


Do NOT fill this !