VIDEO INTERVIU Cum tratam corect enterocolitele la copii? Dr. Nicoleta Chirita, medic specialist pediatru, a discutat online cu cititorii

Dr. Nicoleta Chirita/ Foto: HotNews

Ce simptome prezinta enterocolitele la copii? Care sunt cele mai frecvente cauze si cum le prevenim? Ce trebuie sa faca parintii ca prima masura de inteventie in cazul unei enterocolite? Cum se poate trata eficient si ce alimente trebuie evitate? Dr. Nicoleta Chirita, medic specialist pediatru, a discutat online cu cititorii MedLive.ro.

Dr. Nicoleta Chirita este medic pediatru in cadrul Hyperclinicii Medlife Favorit. Consulta pagina online in vederea unei programari.

Urmareste interviul video pentru a afla care sunt principalele simptome ale enterocolitelor la copii, ce masuri trebuia sa ia parintii in prima faza si cum putem preveni aceasta afectiune pe perioada verii


Nota redactiei:

 • Puneti intrebari prin formularul de comentarii de la finalul textului
 • Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.

Articole similare:

 1. Dr. Nicoleta Chirita a discutat online despre tulburarile respiratorii la copii
 2. VIDEO INTERVIU Afectiunile ORL la copii. Dr. Oana Constantinescu, medic specialist ORL, a discutat online cu cititorii
 3. VIDEO INTERVIU Afectiunile pielii la copii. Dr. Claudia Covaciu, medic primar dermatologie, a discutat online cu cititorii
 4. VIDEO Ce analize ginecologice trebuie facute anual? Dr. Nicoleta Vladescu, medic specialist ginecolog, a discutat online cu cititorii
 5. VIDEO INTERVIU Cum tratam depresia? Dr. Ana-Maria Iordache, medic specialist psihiatru, a discutat online cu cititorii

Tags: , ,

17 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!

 1. Comentariu scris de Ileana
  Publicat la data de 5.6.2014, ora 11:28 am

  Buna ziua!
  As dori sa va intreb cat de importanta este igiena riguroasa a mainilor inainte de masa. Sunt persoane dintr-o generatie mai inaintata care sustin ca pe ei nu i-au spalat parintii pe maini inainte de fiecare masa si totusi nu s-au imbolnavit.
  Multumesc

  • Comentariu scris de Dr Nicoleta Chirita
   Publicat la data de 5.6.2014, ora 3:08 pm

   corect este sa pastram o igiena tegumentara,nu cunosc termen de riguros,dar corespunde unei mentineri normale a starii de sanatate

 2. Comentariu scris de Bunica
  Publicat la data de 5.6.2014, ora 12:51 pm

  Fetita de 6 ani, uneori materia fecala este ca si cand ai lipi diverse fragmente semisolide unele de altele, chiar de culori putin diferite, de marimea unor prune sau cirese.. Asta in special cand nu consuma si fructe.
  - Puteti da o explicatie?

  • Comentariu scris de Dr Nicoleta Chirita
   Publicat la data de 5.6.2014, ora 3:11 pm

   pot fi fragmente de constipatie, sau alimente nedigerate, pentru care rog de efectuat analiza specifica proba de digestie, coprocitograma

 3. Comentariu scris de Florin
  Publicat la data de 5.6.2014, ora 1:42 pm

  Buna ziua
  Am un copil de 4,5 ani si voi pleca in strainatate pentru zece zile impreuna cu el. Ce medicamente ar trebui sa am la mine in mod obligatoriu? Ce altceva ar trebui sa fac (in afara asigurarii de sanatate) astfel incit sa stau linistit?

  Va multumesc

  • Comentariu scris de Dr Nicoleta Chirita
   Publicat la data de 5.6.2014, ora 3:17 pm

   trusa cu medicamente uzuale deja o aveti pana la aceasta varsta a copilului, doar amintesc despre antitermice, antidiareice, probiotic,s olutii de dezinfectat gen betadina, comprese, antialergic, solutii saline nazale si descogestionant, crema solara 50 daca ne expunem la soare.

 4. Comentariu scris de Dragos
  Publicat la data de 5.6.2014, ora 1:46 pm

  Buna ziua
  E vreun pericol de enterocolita daca fetita mea de 5 ani maninca foarte multe corcoduse verzi?

 5. Comentariu scris de Mihaela Dragnea
  Publicat la data de 5.6.2014, ora 1:47 pm

  Daca un copil de 4 ani da semnale ca are enterocolita (febra, varsaturi, diaree) si nu pot ajunge imaediat la doctor, care sunt primele lucruri pe care ar tebui sa fac?

  • Comentariu scris de Dr Nicoleta Chirita
   Publicat la data de 5.6.2014, ora 3:27 pm

   precisa intrebare. practica, desigur pana la cabinetul medical, acasa admnistrati copilului lichide, gen apa plata, ceai la temperatura camerei impreuna cu solutii de rehidratare pe care le gasiti in farmacii, in cantitati putin si des in primele 4-6 ore,cate 5-10ml la 5 -10minute, repaus la domiciliu, combaterea febrei, si alimentatie stricta nefermentativa, gastrointestinala.

 6. Comentariu scris de FlorinF
  Publicat la data de 5.6.2014, ora 2:31 pm

  Bună ziua,
  ce pareare aveti de vaccinarea copiilor de 2 luni cu vaccin împotria infecţiei cu rotavirus? Ce vaccin recomandati ?

  Multumesc.

  • Comentariu scris de Dr Nicoleta Chirita
   Publicat la data de 5.6.2014, ora 3:33 pm

   corect si necesar este ca in intervalul de varsta 3 luni-5 luni sa se efectueze cele 2 doze de vaccin impotriva infectiei cu rotavirus, altfel contaminarea fiind virala, deci contagioasa, presupune tratarea complicatiilor -diaree si varsaturi cu deshidratare importanta.

 7. Comentariu scris de robert
  Publicat la data de 5.6.2014, ora 2:36 pm

  buna ziua
  Am o fetita de 7 ani care a facut enterocolita de trei ori in ultima jumatate de an. Exista persoane predispuse pentru aceasta boala? se poate face ceva pentru a intari organismul in fata acestei boli?

  va multumesc

  • Comentariu scris de Dr Nicoleta Chirita
   Publicat la data de 5.6.2014, ora 3:41 pm

   enterocolita are multiple cauze. Desigur la aceasta varsta se pot derula cauze alimentare, intolerante, posibil imunitare, rog stabiliti cauza in urma consultului medical, analize specifice bacteriologice, sigur ulterior se pot indica probiotice cu rol imunitar. o distributie corecta a meselor cotidian, de evitat: alimente fastfood, condimente, alimente fermentative, sa nu manance grabit,sa mestece.

 8. Comentariu scris de Marius
  Publicat la data de 5.6.2014, ora 3:15 pm

  Buna ziua,

  Imi puteti spune, va rog, pentru un copil de 1 an si 8 luni, cum deosebesc o enterocolita de simptome provocate de cresterea dintilor?
  Va multumesc.

  Multa sanatate!

  • Comentariu scris de Dr Nicoleta Chirita
   Publicat la data de 5.6.2014, ora 3:46 pm

   Adevarat, eruptia dentara antreneaza si aparitia de scaune care alterneza, unele normale ca si consistenta, altele semilegat, dar mai putin numeroase, digerate, ara mucozitati. Copilul are stare generala buna, apetent, vioi, nu varsa, poate apare temperatura, oscilanta, 38 garde, sub regim alimentar consistenta lor nu se modifica, nu antreneaza scadera ponderala.

 9. Comentariu scris de monalisa
  Publicat la data de 15.10.2014, ora 6:30 pm

  Buna ziua dr doctor am si eu o fetita de un an si 10 luni de la varsta de 8 luni a racit foarte grav la plamanii am stat cu ea atunci 7 zile in spital si eau facut antibiotic injectabil si cordizon pe vena sa o calmeze din haraieala din plamani dupa 7 zile de stat in spital am esit si dupa 3 zile mam dus din nou k nui trecea haraieala din plamani si dr respectiv ma trimis la spitl mari chiuri din bucuresti la dr ionescu marcela si dumneaie mea prescris niste medicamente singulerul aeriuszirtec area atuncii si anemica mea mai dat si fier cu v c flixodait ventolin sprei eam facut aste timp de vro 3 lunii dupa ear mea racit si ear mea racit si numai la plamani brhosolita zice medicii ca are cand ma duc cu ea la spita la medicul pedeatru. Incepe ca o simpla raceala tuse mucusorii fara febra si incep sai dau din prima ce ami recomanda medicul si dupa 4 5 zile ma duc inapoi la spital k nu asi mai face efectul medicamentele car ai le dau pe gurita si ajun la ijectabil mere eu nu mai dau singulerul eam dat in jur de 7 luni si ai lam.o prit k era foarte agitata si la oprit acum o saptamana am esit din spiatal si tot mai e inacrcat de mucozitatii ce sfaturi ami puteti da sa nu mai previna atatea raceli la fetita mea va multumesc.Lasa un comentariu


Do NOT fill this !