Cum sa intaresti sistemul imunitar al copiilor la inceperea scolii

Afectiunile precum streptococii din gat, infectiile urechii sau toxiinfectiile alimentare sunt foarte comune in sezonul intoarcerii la scoala. Profesorii, parintii de adolescenti si toti cei care participa, dintr-un motiv sau altul, la cursurile scolare trebuie sa fie atenti la germenii acestui sezon.

In cazul in care familia dumneavoastra nu a fost afectata, este momentul perfect pentru a va pregati:

1. Revizuiti regulile primare de igiena. Copiii sunt atat de grabiti sa ajunga la locul de joaca incat uita sa se spele pe maini. Este foarte important sa le reaminti sa se spele pe maini inainte de mese si dupa ce merg la baie. Aveti grija sa nu exagereze deoarece acest lucru ar putea avea un efect negativ asupra imunitatii lor.

2. Adaugati afine la cerealele de dimineata. Desi pare greu de crezut, acest pas simplu poate face diferenta. Afinele au o foarte mare concentratie de  antioxidanti.

3. Reduceti carbohidratii si zaharurile rafinate. Cand vine vorba de intarirea sistemului imunitar, este foarte important sa stim ce nu trebuie sa facem, la fel de mult ca ceea ce trebuie sa facem. Carbohidratii si zaharurile rafinate hranesc bacteriile din intenstin si contribuie la inflamatie. Carbohidratii si zaharurile includ alimentele precum pastele, painea, prajiturile, bomboanele si sucurile acidulate.

4. Faceti mai multe exercitii fizice. Incurajati-va copiii sa incerce cat mai multe sporturi. Daca acest lucru nu functioneaza, asigurati-va ca au suficient timp de joaca in fiecare zi. Multe studii sugereraza ca exercitiile fizice stimuleaza sistemul imunitar.

Programeaza-te pentru o consultatie la una din urmatoarele clinici:

Sursa: LiveScience

  A.C.

  Articole similare:

  1. Societatea Romana de Pediatrie atrage atentia asupra importantei vaccinarii copiilor inainte de inceperea scolii si gradinitei
  2. Protejarea exagerata in fata microbilor slabeste sistemul imunitar al copiilor
  3. VIDEO Cum pregatim copilul pentru inceperea scolii? Psihologul Cristina Milu a discutat online cu cititorii
  4. Cel de-al doilea creier al organismului: sistemul imunitar. Cum poate fi imbunatatit?
  5. Cum dezactiveaza bacteriile sistemul imunitar

  Tags: , ,

  Nici un comentariu

  Momentan, articolul nu are nici un comentariu. Ai o parere? Fii primul care deschide discutia!

  Lasa un comentariu


  Do NOT fill this !