Cum ne influenteaza smartphone-ul greutatea

Utilizatorii de smartphone-uri ar putea fi noii sedentari. Cercetatorii au analizat studenti si au descoperit ca utilizarea telefonului mobil- la fel ca statul in fata televizorului- poate reduce in mod considerabil activitatea fizica.

“Folosirea unui telefon mobil nu are acelasi tip de stigmat negativ, precum statul pe canapea sau in fata televizorului, dar poate fi la fel de rau pentru noi”, a explicat co-autorul studiului, Jacob Barkley, profesor la Kent State University.
Studiul a constatat ca studentii petrec, in medie, cinci ore pe zi cu telefoanele in mana si trimit sute de mesaje pe zi.

Smartphone-urile au devenit dispozitive multifunctionale cu capacitatile unui computer conectat la internet. Apelurile telefonice, mesajele, emailurile, retelele de socializare, toate aceste activitati ne fac sa fim sedentari, au notat cercetatorii.

Chiar daca smartphone-urile sunt dispozitive mobile, ele ne incetinesc. Cand scriem mesaje in timp ce mergem in statia de autobuz, tindem sa mergem mai incet pentru ca incercam sa facem doua lucruri in acelasi timp.  Atunci cand alergam, ne oprim sa ne verificam mesajele. Cand vedem un peisaj frumos, ne oprim pentru a face o poza.

“Inainte sa ne dam seama, cadem in aceasta plasa si ajungem ca atunci cand stam pe o banca in parc sa ne jucam pe telefon”, a afirmat Barkley. Un alt expert in sanatate publica a fost de acord cu acesta, declarand ca “Smartphone-urile au o capacitate enorma de a schimba, in mod semnificativ, stilul nostru de viata.”

Utilizarea telefonului mobil ne poate afecta si somnul. Barkley a observat ca unii studenti au trimis mesaje de pe telefon in timp ce dormeau. Acestia nu si-au amintit de mesajele trimise in timpul somnului.

Pentru aces studiu, cercetatorii au analizat mai mult de 300 de studenti, incercand sa faca o legatura dintre folosirea smartphone-ului si petrecerea timpului liber. Apoi, 49 de studenti au folosit banda de alergat pentru a-si evalua inima si plamanii.

Cei care au petrecut pana la 14 ore pe zi  pe telefonul mobil, din aceasta cauza aratand o conditie fizica foarte proasta.

Pentru realizarea conexiunilor, studiul a luat in considerare factori precum sexul, procentul de grasime corporala, stima de sine a participantului si activitatile sale fizice normale, a explicat Barkley.

Sursa: WebMd

Articole similare:

  1. Smartphone-ul si tableta iti perturba somnul? Cum sa le utilizezi corect inainte de culcare
  2. medTECH OScan, un dispozitiv pentru Smartphone care depisteaza din timp cancerul oral
  3. viMATINA VIDEO Cum poate un smartphone sa testeze nivelul de zahar din sange, fara ace
  4. medTECH VIDEO Georgie – o aplicatie pentru smartphone care le ofera independenta persoanelor nevazatoare
  5. vitMATINA Atentie la greutatea ghiozdanului

Tags: , , ,

Un raspuns

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!

  1. Comentariu scris de Eee
    Publicat la data de 22.7.2013, ora 1:58 pm

    Eu folosesc telefonul ca si GPS cand alerg, ca sa pot sa vad progresul… si sa ma laud pe facebook. Cred ca folosirea telefonului mobil nu ma face mai sedentar, nu?Lasa un comentariu


Do NOT fill this !