Crizele cardiace sunt mai greu de diagnosticat la femei decat la barbati- studiu

Sanatatea inimii/ MorgueFile.com

Crizele cardiace sunt mai greu de diagnosticat la femei decat la barbati – este concluzia unui studiu realizat de cercetatori britanici de la Universitatea din Leeds, care au examinat dosarele a 600.000 de pacienti, relateaza 7sur7.be, citat de Agerpres.

Rezultatele sunt ingrijoratoare: 24.000 de atacuri cardiace sunt gresit diagnosticate anual la femei. “Ca regula generala, cand ne gandim la o persoana care sufera o criza cardiaca, ne gandim la un barbat de varsta medie, supraponderal, cu diabet si fumator”, afirma doctorul Chris Gale, cardiolog consultant la Universitatea mentionata. “Nu este mereu asa. Atacurile cardiace afecteaza un spectru mai larg al populatiei”, adauga el.

O alta idee preconceputa este cea conform careia atacul se manifesta printr-o durere acuta in piept. Procesul este insa progresiv. Pacientii semnaleaza adesea greata, dureri in piept, in maxilar si brate.

In studiul realizat intre aprilie 2004 si martie 2013, o treime din crizele cardiace au fost gresit diagnosticate, mai multe in cazul femeilor. In Marea Britanie 69.000 de femei sufera anual de o criza cardiaca, fata de 119.000 de barbati. Mai multe femei mor totusi din aceasta cauza.

A.C.

Articole similare:

  1. 4 afectiuni care sunt mai dureroase pentru femei decat pentru barbati
  2. Infarctul la femei, confundat frecvent cu crizele de anxietate
  3. Medicii prescriu mai multe analgezice pentru femei decat pentru barbati, doar pentru ca sunt femei
  4. Tulburarile de somn, la fel de daunatoare ca fumatul in declansarea crizelor cardiace si a accidentelor vasculare cerebrale-studiu
  5. VIDEO Femei vs barbati: Cat de diferit imbatranesc cele doua sexe?

Tags: , , , ,

Nici un comentariu

Momentan, articolul nu are nici un comentariu. Ai o parere? Fii primul care deschide discutia!

Lasa un comentariu


Do NOT fill this !