Consumul de peste poate reduce depresia postnatala

Nivelurile scazute de omega-3 pot fi cauza depresiei postnatale, în conformitate cu un studiu realizat de Gabriel Shapiro de la Universitatea din Montreal. Femeile au cel mai mare risc de depresie în timpul anilor fertili si nasterea unui copil poate declansa un episod depresiv la femeile vulnerabile.

Depresia postpartum este asociata cu o sanatatea materna precara, precum si cu probleme de dezvoltare si de sanatate pentru copil. “Literatura de specialitate arata ca ar putea exista o legatura între sarcina, omega-3 si reactia chimica care permite serotoninei, un regulator al starii de spirit, sa fie eliberata în creier”, a spus Shapiro. “Multe femei ar putea sa-si imbunatateasca aportul de omega-3 la nivelurile recomandate.” Rezultatele au fost publicate in Canadian Journal of Psychiatry.

Deoarece omega-3 este transferat de la mama la fat si mai târziu la copil prin alaptare, nivelurile de omega-3 scad în timpul sarcinii si ramân reduse pentru cel putin sase saptamâni dupa nastere.

In plus fata de conditiile biologice specifice femeilor gravide, s-a descoperit ca în SUA majoritatea oamenilor nu consuma cantitati suficiente de omega-3. “Aceste descoperiri sugereaza ca ar putea fi utile noi strategii de screening si practici de prevenire”, a declarat Shapiro, mentionând ca studiul a fost preliminar si sunt necesare cercetari mai aprofundate ar fi necesare pentru a clarifica legatura dintre omega-3 si depresia postanatala si pentru a elucida mecanismele care stau la baza.

Comenteaza pe Forum MedLive.ro.

Redactia MedLive

In fiecare dimineata, vitMATINA va ofera sfaturi clare si concise pentru o viata sanatoasa si armonioasa.

Articole similare:

 1. Depresia postnatala la barbati – 10 semne de avertizare
 2. De ce nicotina din tigari poate reduce anxietatea?
 3. Consumul moderat de alcool ar putea reduce riscurile de diabet
 4. vitMATINA Suplimentele cu Ginkgo Biloba nu imbunatatesc memoria, iar consumul poate fi o pierdere de timp si de bani – studiu
 5. vitMATINA Daca mancam peste devenim mai destepti?

Tags: , ,

2 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!

 1. Comentariu scris de valeria
  Publicat la data de 6.12.2012, ora 5:42 pm

  Foarte interesant articol. Din pacate depresia este o boala foarte grea care nu poate fi videcata fara tratament si ajutor de la medicul psihiatru. Am citit pe un site de specialitate, depresiv.ro despre simptome si diferite tipuri de depresie.

 2. Comentariu scris de flori
  Publicat la data de 14.12.2012, ora 1:08 pm

  Buna Valeria, si eu citesc depresiv.ro si m-au ajutat informatiile de acolo. total de acord cu tine, daca nu mergi la psihiatru in momentul in care ai un episod depresiv risti sa ajungi in stadii ale bolii foarte grave.Lasa un comentariu


Do NOT fill this !