Oamenii de stiinta recomanda masuri noi in domeniul cercetarii antibioticelor

Un numar tot mai mare de infectii la nivel mondial este cauzat de bacterii rezistente la antibiotice si tot mai putine antibiotice eficiente sunt disponibile. Ca urmare, devine din ce în ce mai dificil de tratat cu succes pacientii infectati. Lucrarea cercetatorilor germani, “Cercetarea antibioticelor: probleme si perspective“, contine opt recomandari care arata modalitati de a preveni raspândirea în continuare a rezistentei la antibiotice si de a dezvolta urgent antibiotice necesare.

“Aceasta evolutie este un motiv de îngrijorare. Declaratia noastra se concentreaza asupra contributiei cercetarii cu privire la parametrii necesari în societate “, a declarat prof. Ansgar W. Lohse. “Avem nevoie de stimulente reale pentru cercetarea de antibiotice noi”, a adaugat el.

“Societatea nu are nevoie doar de eforturi mai mari pentru cercetare si de o aplicare mai rapida a rezultatelor cercetarilor, ci si de discutii cu privire la modul in care antibioticele pot fi folosite în mod responsabil si de discutii despre cum anume rezistenta la antibiotice poate fi prevenita,” a adaugat  prof. Hacker Jörg.

Potrivit OMS, la nivel mondial aparitia rezistentei la antibiotice reprezinta una dintre cele mai mari amenintari la adresa sanatatii umane. Se estimeaza ca în jur de 25.000 de pacienti mor in fiecare an, numai in UE, de la o infectie cu bacterii care sunt rezistente la antibiotice.

Comenteaza pe Forum MedLive.ro.

Redactia MedLive

In fiecare dimineata, vitMATINA va ofera sfaturi clare si concise pentru o viata sanatoasa si armonioasa.

Articole similare:

  1. Oamenii de stiinta demitizeaza testul IQ: Masurarea coeficientului de inteligenta printr-un test unic, standardizat este extrem de inselatoare
  2. O enzima “incapatanata” prefigureaza sfarsitul erei antibioticelor
  3. vitMATINA 94% dintre medicii de familie recomanda pacientilor vaccinarea anti HPV
  4. vitMATINA Cum scapam de singuratate? Cercetatorii de la UCLA recomanda meditatia
  5. VIDEO Este stiinta capabila sa ofere raspunsuri dilemelor de ordin moral? Valorile umane, sub lupa neurostiintei

Tags:

Nici un comentariu

Momentan, articolul nu are nici un comentariu. Ai o parere? Fii primul care deschide discutia!

Lasa un comentariu


Do NOT fill this !