Ce se intampla cu corpul in timpul unui atac de astm

Peste 300 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de astm bronșic, iar în fiecare an mor anual aproximativ 250 000 de oameni. Prevalenta astmului bronsic in Romania este intre 4 – 6 %. Dar de ce oamenii fac astm bronșic și cum poate fi această boală mortală?

Într-o lecție uimitoare Ted Ed animată de Michael Papanicolaou și Alexandros Kimonides, Christopher E. Gaw explică ce declanșează astmul, tratamentele disponibile pentru astm bronșic, efectele pe termen lung ale astmului și ce se întâmplă în organism în timpul unui atac de astm, scrie laughingsquid.com.

Dacă un astmatic este expus unui factor declanșator, se activeaza receptori care determina contractia muschilor care inconjoara caile respiratorii.

În același timp, declanșatorul agravează inflamația și secretia de mucus. În condiții normale, corpul folosește acest mucus pentru a capta și a elimina particulele, cum ar fi polenul sau praful, dar în timpul unui atac de astm, blochează căile respiratorii, făcând respiratia si mai greoaie.

Și șuieratul? Acest lucru se întâmplă deoarece pe măsură ce căile respiratorii se contracta, trecerea aerului aerul printr-un spațiu ingust produce sunete.

View on YouTube

Articole similare:

  1. Marturia unui ipohondru: Daca ma doare mana ma gandesc ca sunt in pragul unui atac de cord
  2. Ce se intampla in timpul unui infarct si cum il putem preveni
  3. Adevarat sau fals – realitati despre astm
  4. Consumul de hamburgeri poate creste riscul de astm la copii
  5. VIDEO INTERVIU Dr. Maria Dede, specialist pneumologie: Un pacient care sufera de astm trebuie sa se vaccineze anual antigripal

Tags: , ,

Nici un comentariu

Momentan, articolul nu are nici un comentariu. Ai o parere? Fii primul care deschide discutia!

Lasa un comentariu


Do NOT fill this !