Care este cel mai bun supliment alimentar pentru imbunatatirea memoriei

Omega-3 imbunatateste functiile vizuale, capacitatea de a folosi limbajul, precum si capacitatea de a retine informatii, specifice memoriei de scurta durata, arata un studiu publicat in jurnalul PLoS ONE, scrie spring.org.uk.

Chiar si oamenii sanatosi pot avea o serie de beneficii de pe urma administrarii suplimentelor omega-3, sunt de parere cercetatorii.

Suplimentarea dietei alimentare cu ulei de peste ar putea spori stocarea dopaminei si eliberarea sa, precum si imbunatati functiile cognitive asociate dopaminei.

Studiul, efectuat pe o durata de sase luni, arata ca suplimentarea unui organism sanatos cu omega-3 creste capacitatea de functionare a memoriei de lucru.

“Inainte de a efectua acest studiu, eram de parere ca este imposibil sa sporim capacitatea cognitiva in randul indivizilor sanatosi prin intermediul suplimentelor alimentare. Am constatat astfel ca performantele memoriei de lucru pot fi imbunatatite, impreuna cu atentia si alte functii vitale, asociate unor rezultate bune pe plan academic,” este de parere Bita Moghaddam, autoarea principala a studiului.

De asemenea, cercetatorii au cautat sa identifice mecanismele cerebrale care sunt legate de imbunatatirea memoriei de lucru, insa testele de scanare a creierului prin intermediul tehnologiei de imagistica ce utilizeaza rezonanta magnetica nu au dezvaluit dovezi in acest sens.

“Este cu adevarat interesant faptul ca dietele alimentare obisnuite imbogatite cu acizi grasi omega-3 pot spori capacitatile cognitive chiar si la persoanele tinere si sanatoase. Cu toate acestea, a fost dezamagitor faptul ca studiul nostru nu a reusit sa clarifice care sunt mecanismele responsabile pentru imbunatatirea memoriei de lucru,” a declarat Dr Rajesh Narendarn, unul dintre autorii studiului.

Autor: G.T.

Articole similare:

  1. Bautura care poate ajuta la imbunatatirea memoriei pentru persoanele in varsta
  2. Un supliment alimentar ar putea preveni formarea calculilor renali -studiu
  3. Cercetatorii au descoperit rolul somnului in imbunatatirea memoriei
  4. Un stil de viata ocupat este recomandat pentru imbunatatirea functiilor cognitive, in special la persoanele varstnice
  5. Obiceiul cel mai des intalnit care duce la deteriorarea memoriei

Tags: ,

Un raspuns

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!

  1. Comentariu scris de Maria
    Publicat la data de 23.5.2017, ora 8:23 am

    Mi se umfla pulpele la picioare foarte tare și steclesc și sunt tari când stau în picioare când mă dau jos de pe pat mi se lasă durerea în jos simt cum ar lasă în josLasa un comentariu


Do NOT fill this !