Cand expira vitaminele si suplimentele alimentare?

Producătorii de vitamine și suplimente alimentare nu sunt obligați să scrie pe ambalaj data de expirare, iar dacă scriu, o fac din propria inițiativă, susține președintele unei companii de testare a produselor farmaceutice din Statele Unite ale Americii, conform nytimes.com.
Dacă companiile doresc să scrie pe etichetele suplimentelor ”a se utiliza până la data de”, o fac în mod voluntar, cu condiția să ”aibă datele necesare care demonstrează că produsul va avea în conținutul său până la acea dată 100% din ingredientele enumerate pe etichetă”, a declarat preșendintele companiei de testare Consumer Lab, Tod Cooperman.

Majoritatea ingredientelor conținute de suplimente se descompun treptat de-a lungul timpului, iar acest lucru le face mai puțin eficiente, dar nu dăunătoare, cu excepția cazurilor în care apare mucegaiul. Un lucru care se întâmplă frecvent este acela că producătorii adaugă concentrații mai mari decât cele menționate pe etichetă pentru ingredientele care se descopun rapid, cum sunt vitaminele B12 și C.

Păstrate departe de căldură, lumină și umiditate, suplimentele pot fi valabile aproximativ doi ani de la data fabricației, înainte ca valoarea lor nutritivă să scadă sub concentrația menționată pe etichetă, dar acesta este numai cazul suplimentelor alimentare; dacă vorbim despre probiotice, siropuri și pastile uleioase, durata de valabilitate este sub un an de la data fabricației, întrucât acestea din urmă sunt cu mult mai fragile și se descopun mai rapid.

“Dacă pe etichetă este indicat ca produsul farmaceutic să fie depozitat la frigider, atunci trebuie respectat acest lucru. După fiecare utilizare trebuie ca suplimentele să fie puse la loc în frigider înainte de a prinde umezeală, în urma căreia se pot activa diferite microorganisme care le condiționează termenul de valabilitate”, ne sfătuiește Dr. Cooperman.

Autor: G.T.

Articole similare:

  1. Vitamine pe stomacul gol? Cum trebuie sa luam vitaminele si suplimentele alimentare
  2. Cat de mult ne ajuta suplimentele alimentare sa ne mentinem sanatosi pe timpul iernii
  3. vitMATINA Suplimentele pentru vedere si sanatatea ochilor. Ce ar trebui sa contina si la ce sa fiti atenti cand le cumparati?
  4. Unele suplimente alimentare pe baza de plante nu contin substantele mentionate pe eticheta
  5. vitMATINA Pot vitaminele si mineralele sa imbunatateasca memoria?

Tags: ,

Nici un comentariu

Momentan, articolul nu are nici un comentariu. Ai o parere? Fii primul care deschide discutia!

Lasa un comentariu


Do NOT fill this !