Campania de vaccinare împotriva gripei de sezon va începe săptămâna viitoare

Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon va începe săptămâna viitoare. Anul acesta urmează a fi utilizate 500.000 de doze pentru vaccinarea persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

Potrivit unui comunicat de presă, Ministerul Sănătăţii a finalizat procedura de recepţie a dozelor de vaccin gripal care vor fi utilizate pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

“Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se va derula în cadrul cabinetelor medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu pături”, precizează comunicatul.

Medicii reamintesc că păstrarea regulilor de igiena personală, în special spălatul pe mâini cu apă şi săpun, reprezintă una din metodele cele mai eficiente de prevenire a îmbolnăvirilor şi atrag atenţia cadrelor didactice şi părinţilor să îndrume elevii în acest sens.

Sursa: Agerpres
Autor: I.R.

Articole similare:

  1. Ministerul Sanatatii demareaza campania de vaccinare impotriva gripei de sezon
  2. Campania națională de vaccinare anti-HPV va începe în luna martie a acestui an, pentru un grup țintă de 10-14 ani
  3. Dr. Marin Burlea, presedintele Societatii Romane de Pediatrie: Sanatatea copilului, din nou pe agenda publica din cauza incidentei ridicate de mortalitate infantila/ A fost lansata campania “Sa protejam impreuna copilaria” cu noi recomandari pentru vaccinare
  4. MedLife s-a aliniat campaniei de vaccinare a nou-nascutilor impotriva TBC
  5. Trei decese din cauza gripei AH1N1 in Romania. Masuri de igiena si preventie prin vaccinare

Tags: , ,

Nici un comentariu

Momentan, articolul nu are nici un comentariu. Ai o parere? Fii primul care deschide discutia!

Lasa un comentariu


Do NOT fill this !