Cainii pot detecta nivelul scazut de zahar din sange la diabetici

Cainii ar putea ajuta pacientii suferinzi de diabet zaharat de tip I avertizandu-i in cazul hipoglicemiei, sunt de parere cercetatorii de la Universitatea Cambridge, care adauga ca patrupedele pot detecta nivelul ridicat al unei substante chimice, numita izopren, in respiratia pacientilor ce sufera de diabet zaharat.

Prezenta acestei substante este ridicata atunci cand pacientii dezvolta hipoglicemia, ce poate duce la tremuraturi, dezorientare, oboseala, convulsii si chiar pierderea constientei, daca aceasta stare este de lunga durata.

Cercetatorii de la Universitatea Cambridge au facut o serie de teste in cadrul carora au redus nivelul de zahar din sange la 8 paciente de sex feminin care sufereau de diabet zaharat de tipul I si au testat concentratia chimica a respiratiei acestora in momentul in care nivelul de zahar din sange a scazut.

In urma acestor teste cercetatorii au observat ca nivelul substantei chimice numita izopren a crescut semnificativ pe durata manifestarii hipoglicemiei.

Oamenii nu pot detecta prezenta acestei substante in respiratie, insa cainii o pot face, spun autorii studiului publicat recent in jurnalul de specialitate “Diabetes Care”.

Cainii pot fi instruiti sa detecteze prezenta anumitor substante chimice in respiratia stapanilor lor si sa le transmita acestora, din timp, semnale de avertizare cu privire la scaderea nivelului de zahar din sange.

In cadrul studiului, cercetatorii au declarat ca noile date ar putea fi de folos in viitor pentru proiectarea unui test ce poate detecta nivelul de izopren din respiratie, care sa fie mai usor de realizat si mai ieftin decat testele de sange care masoara nivelul de zahar din sange.

Sursa: WebMD

G.T.

Articole similare:

  1. viMATINA VIDEO Cum poate un smartphone sa testeze nivelul de zahar din sange, fara ace
  2. Vinul rosu regleaza nivelul de colesterol la diabetici
  3. Ce influenteaza nivelul zaharului din sange
  4. Un simplu test de sange ar putea fi utilizat pentru a detecta cancerul de san
  5. Care este cel mai mare pericol al consumului de zahar? Care sunt sursele ascunse de zahar, cum le descoperim si cu ce le putem substitui?

Tags: , , ,

Nici un comentariu

Momentan, articolul nu are nici un comentariu. Ai o parere? Fii primul care deschide discutia!

Lasa un comentariu


Do NOT fill this !