Articole din categoria «Nutritie»

Interventia chirurgicala ‘minune’ care vindeca diabetul si obezitatea

Dr. Dejeu Viorel si dr. Dejeu Danut, medici specialisti chirurgie generala au discutat in cadrul interviu acordat MedLive.ro despre eficienta bypass-ului gastric in tratamentul diabetului zaharat: ” Aceasta interventie …
Citeste mai departe

De ce este sanatos sa mananci peste?

Articolele de specialitate din domeniul nutritiei mentioneaza adesea faptul ca pestele consumat de doua ori pe saptamana reduce riscul declansarii multor boli.

Este recomandat sa adaugam sare in mancarea copiilor?

Consumul ridicat de sare este asociat cu un risc crescut de hipertensiune arteriala, iar purtatorii de cuvant ai American Heart Association recomanda parintilor sa limiteze aportul de sodiu in …
Citeste mai departe

Cum ne afecteaza dieta fara gluten

O dieta alimentara fara gluten ar putea face mai mult rau decat bine persoanelor care nu sufera de boala celiaca. Excluderea graului, orzului si secarei din dieta alimentara, in …
Citeste mai departe

Mit sau realitate: ar putea saritul peste micul dejun sa determine cresterea in greutate?

“Cand eram mica, mama mi-a spus ca, daca nu manac micul dejun, metabolismul meu va incetini, iar, in timp, acest obicei nesanatos ar putea declansa cresterea anormala in greutate, …
Citeste mai departe

VIDEO Dr. Corina Popa, medic specialist cardiolog: Fractiunea proasta a colesterolului se depune pe vasele de sange si creste riscul de accidente cardiovasculare

Dr. Corina Popa, medic specialist cardiolog a explicat pentru cititorii HotNews care sunt principalele cauze care duc la modificarea valorilor colesterolului si cat de important este sa avem un …
Citeste mai departe

Care sunt valorile normale ale colesterolului si cum tratam colesterolul marit? Dr. Corina Popa, medic specialist cardiologie, a discutat online cu cititorii

Care sunt valorile normale ale colesterolului? Cum tratam colesterolul marit? Care sunt principalele cauze ce duc la marirea colesterolului? Ce regim alimentar este recomandat? Dr. Corina Popa, medic specialist cardiologie, …
Citeste mai departe

De ce nutritionistii recomanda consumul de peste

Exista multe articole si cercetari de specialitate pe tema beneficiilor consumului de peste, iar nutritionistii ne recomanda adesea consumul de peste de doua ori pe saptamana pentru a ne …
Citeste mai departe

Unt sau ulei de masline? Consumam oua sau nu? Mituri si fapte despre nutritie

Problemele legate de nutritie nu sunt niciodata usor de solutionat, fiind o stiinta in continua schimbare, iar articolele de sanatate pot creea adesea confuzii.

Cum afecteaza consumul de lactate riscul declansarii cancerului de san

Exista un istoric al cercetarilor de specialitate bogat in dovezi pro si contra in ceea ce priveste consumul de lactate pentru organismul uman. Desi sunt o sursa buna de …
Citeste mai departe

Influenteaza consumul de lactate productia de mucus din organism?

Convingerea ca laptele ar putea creste productia de mucus in organism este foarte veche si se dovedeste a fi un mit.

9 beneficii ale consumului de citrice

Citricele sunt alegerea potrivita atunci cand dorim sa ne stimulam sistemul imunitar – in special pe durata sezonului rece – datorita continutului ridicat de vitamina C, dar sunt si …
Citeste mai departe

Care sunt beneficiile consumului de alimente fermentate si cum ar trebui sa le includem in alimentatie

De la iaurt, varza acra si chefir, la kombucha, kimchi si tempeh, consumatorii de alimente fermentate spera ca bacteriile benefice, care se gasesc in aceste alimente, pot stimula sanatatea …
Citeste mai departe

Ce efecte nocive poate avea infometarea cand vrem sa slabim

Persoanele care incearca sa piarda in greutate obisnuiesc sa isi restrictioneze numarul de calorii la fiecare masa. Cu toate acestea, limitarea severa a caloriilor poate sta la baza numeroaselor …
Citeste mai departe

Carnea rosie este buna sau rea pentru organismul uman?

Carnea rosie contine numeroase vitamine si minerale, esentiale pentru o dieta echilibrata. Cu toate acestea, in ultimii ani, rezultatele unor studii sugereaza ca aportul de carne rosie poate creste …
Citeste mai departe

Ce poti face inainte de masa, daca vrei sa slabesti

Cresterile in greutate sunt datorate unui consum mare de calorii, ce depaseste limita normala a zilei, pe o perioada lunga de timp. Cata vreme ne planificam dieta si nu …
Citeste mai departe

Consumul de cartofi prajiti si riscul de cancer

Alimentele bogate în amidon preparate la temperaturi foarte înalte pentru o perioadă lungă de timp, precum cartofii prăjiți intens, pot crește riscul de cancer în cazul persoanelor care le …
Citeste mai departe

Cate calorii sunt intr-o banana

Dacă te-ai întrebat vreodată cât de multe calorii sunt într-o banana, nu ești singurul. Spre deosebire de produsele alimentare ambalate, fructele nu vin cu etichete care sa contina valori …
Citeste mai departe

Ce se intampla cu kilogramele acumulate in perioada Sarbatorilor si cum sa evitam mancatul in exces

Nu este nicio o surpriză faptul că sezonul festiv poate duce la creșterea în greutate. In ziua de Crăciun avem un aport de 6.000 de calorii – aproape de …
Citeste mai departe

Care este cel mai nepotrivit moment pentru a lua masa de pranz atunci cand vrem sa slabim

Daca luati in mod constant masa de pranz la aceeasi ora, dar va treziti rontaind cate ceva intre pranz si cina, va puteti compromite eforturile de a pierde in …
Citeste mai departe

Articole mai vechi »