Articole din categoria «Nutritie»

Beneficiile consumului de ceai verde

Ceaiul verde poate ajuta la scaderea in greutate si la imbunatatirea functiilor cerebrale, in special in randul persoanelor ce adopta o dieta occidentala, constata un studiu publicat recent in …
Citeste mai departe

Orezul brun vs orezul alb: Care este mai bun?

Orezul alb e la început ca orezul brun. Procesul de măcinare îndepărtează cojile, tărâțele și germenii orezului. Acest proces sporește durata de viață a orezului alb, dar elimină o …
Citeste mai departe

Care sunt beneficiile reale ale consumului de apa de cocos

Apa din nuca de cocos a devenit din ce in ce mai populara in ultimul deceniu, in special datorita gustului, dar si capacitatii sale de a hidrata organismul. Iata …
Citeste mai departe

Cate grame de proteine este indicat sa consumam zilnic?

“Multe persoane, in special cele care efectueaza in mod regulat un antrenament sportiv, urmeaza o dieta alimentara cu un continut mare de proteine. Care este cantitatea de proteine indicata …
Citeste mai departe

Dieta mediteraneeana poate preveni debutul dementei

Cu totii stim ca adoptarea dietei mediteraneene are beneficii pentru sanatatea organismului, in special in lupta impotriva cancerului si a bolilor de inima, dar noi cercetari sugereaza ca aceasta …
Citeste mai departe

Consumul de cartofi prajiti, asociat unui risc crescut pentru decesul prematur – studiu

Un nou studiu publicat recent in revista de specialitate “The American Journal of Clinical Nutrition” sugereaza prezenta unei asocieri intre consumul cartofilor prajiti si cresterea riscului de deces prematur, …
Citeste mai departe

5 alimente bogate in vitamina B12

Multi vegetarieni, precum si multi dintre cei care obisnuiesc sa consume cat mai putina carne, cauta alternative la produsele animale pentru a isi mentine greutatea optima si sanatatea cardiaca.

Interventia chirurgicala ‘minune’ care vindeca diabetul si obezitatea

Dr. Dejeu Viorel si dr. Dejeu Danut, medici specialisti chirurgie generala au discutat in cadrul interviu acordat MedLive.ro despre eficienta bypass-ului gastric in tratamentul diabetului zaharat: ” Aceasta interventie …
Citeste mai departe

De ce este sanatos sa mananci peste?

Articolele de specialitate din domeniul nutritiei mentioneaza adesea faptul ca pestele consumat de doua ori pe saptamana reduce riscul declansarii multor boli.

Este recomandat sa adaugam sare in mancarea copiilor?

Consumul ridicat de sare este asociat cu un risc crescut de hipertensiune arteriala, iar purtatorii de cuvant ai American Heart Association recomanda parintilor sa limiteze aportul de sodiu in …
Citeste mai departe

Cum ne afecteaza dieta fara gluten

O dieta alimentara fara gluten ar putea face mai mult rau decat bine persoanelor care nu sufera de boala celiaca. Excluderea graului, orzului si secarei din dieta alimentara, in …
Citeste mai departe

Mit sau realitate: ar putea saritul peste micul dejun sa determine cresterea in greutate?

“Cand eram mica, mama mi-a spus ca, daca nu manac micul dejun, metabolismul meu va incetini, iar, in timp, acest obicei nesanatos ar putea declansa cresterea anormala in greutate, …
Citeste mai departe

VIDEO Dr. Corina Popa, medic specialist cardiolog: Fractiunea proasta a colesterolului se depune pe vasele de sange si creste riscul de accidente cardiovasculare

Dr. Corina Popa, medic specialist cardiolog a explicat pentru cititorii HotNews care sunt principalele cauze care duc la modificarea valorilor colesterolului si cat de important este sa avem un …
Citeste mai departe

Care sunt valorile normale ale colesterolului si cum tratam colesterolul marit? Dr. Corina Popa, medic specialist cardiologie, a discutat online cu cititorii

Care sunt valorile normale ale colesterolului? Cum tratam colesterolul marit? Care sunt principalele cauze ce duc la marirea colesterolului? Ce regim alimentar este recomandat? Dr. Corina Popa, medic specialist cardiologie, …
Citeste mai departe

De ce nutritionistii recomanda consumul de peste

Exista multe articole si cercetari de specialitate pe tema beneficiilor consumului de peste, iar nutritionistii ne recomanda adesea consumul de peste de doua ori pe saptamana pentru a ne …
Citeste mai departe

Unt sau ulei de masline? Consumam oua sau nu? Mituri si fapte despre nutritie

Problemele legate de nutritie nu sunt niciodata usor de solutionat, fiind o stiinta in continua schimbare, iar articolele de sanatate pot creea adesea confuzii.

Cum afecteaza consumul de lactate riscul declansarii cancerului de san

Exista un istoric al cercetarilor de specialitate bogat in dovezi pro si contra in ceea ce priveste consumul de lactate pentru organismul uman. Desi sunt o sursa buna de …
Citeste mai departe

Influenteaza consumul de lactate productia de mucus din organism?

Convingerea ca laptele ar putea creste productia de mucus in organism este foarte veche si se dovedeste a fi un mit.

9 beneficii ale consumului de citrice

Citricele sunt alegerea potrivita atunci cand dorim sa ne stimulam sistemul imunitar – in special pe durata sezonului rece – datorita continutului ridicat de vitamina C, dar sunt si …
Citeste mai departe

Care sunt beneficiile consumului de alimente fermentate si cum ar trebui sa le includem in alimentatie

De la iaurt, varza acra si chefir, la kombucha, kimchi si tempeh, consumatorii de alimente fermentate spera ca bacteriile benefice, care se gasesc in aceste alimente, pot stimula sanatatea …
Citeste mai departe

Articole mai vechi »