Ar trebui sa mancam chipsuri? Care este parerea specialistilor

Chipsurile par a fi gustarea perfecta dintre mese sau “ceva bun de rontait” la un film. Specialistii au abordat subiectul in incercarea de a raspunde la intrebarea “Ar trebui sa mancam chipsuri sau ar fi mai bine sa le evitam?”


4 din 5 experti au spus “NU” pentru consumul de chipsuri

Argumentul cu “sunt facuti din cartofi” nu functioneaza. Chipsurile nu sunt o leguma, ci un aliment sarac in substante nutritive si bogat in calorii, potrivit lui Lindsay Malonde, dietetician la Cleveland Clinic.

“Cea mai mare crestere a numarului de calorii din gustarile copiilor din ultimii 15 ani provin din gustari sarate”, spune Dr. Lenny Lesser de la Palo Alto Medical Foundation.

“Chipsurile au cea mai mare concentratie de acrilamida dintre toate alimentele testate”, spune T. Koray Palazoglu, cercetator in domeniu.

Acrilamida este un produs chimic creat in alimentele gatite la temperaturi inalte. Chipsurile sunt mai bogate in acrilamida decat cartofii prajiti. Desi studiile referitoare la acrilamida nu au reusit sa dezvaluie efectele acesteia asupra organismului, Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara a precizat ca acest produs chimic poate creste riscul aparitiei cancerului.

Alta problema a chipsurilor este ca dau dependenta. Specialistii spun ca pot exista alte variante de gustari “crocante” care sa nu fie la fel de daunatoare pentru sanatate.

Sursa: Time

A.C.

Articole similare:

 1. Ar trebui sa mancam cartofi prajiti? Care este parerea specialistilor
 2. Ar trebui sa mancam branza? Care este parerea specialistilor
 3. Ar trebui sa mancam pizza? Care este parerea specialistilor
 4. Ar trebui sa mancam burgeri? Care este parerea specialistilor
 5. Ar trebui sa mancam carne rosie? Care este parerea specialistilor

Tags: , , , , , , ,

2 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!

 1. Comentariu scris de Sergiu
  Publicat la data de 27.9.2016, ora 8:56 am

  Și părerea celui de-al cincilea de ce n-o vedem?

 2. Comentariu scris de Mihai Bogdan
  Publicat la data de 28.9.2016, ora 9:11 pm

  Pai daca sunt asa de daunatoare, dau dependenta de ce nu sunt accizate? Ca pe lichidul pt tigari electronice cu nicotina s-a pus repede acciza ca cica creeaza dependenta!Lasa un comentariu


Do NOT fill this !