Apel pentru accelerarea cercetarilor privind tratarea dementei

Promisiunea tarilor din G8 de a gasi un remediu sau tratament pentru dementa pana in 2025 poate fi imposibil de indeplinit fara stimulente pentru a investi in aceasta directie de cercetare, a declarat Dr. Dennis Gillings numit de premierul David Cameron, in urma cu sase luni, reprezentant global pentru studiul acestei maladii, informeaza BBC.com, citat de Agerpres.

Din aceasta postura, dr.Gillings a cerut la o intalnire cu 300 de experti in domeniu, care a avut loc la mijlocul saptamanii trecute la Londra, ca studiile clinice pentru dementa senila sa fie mai rapide, iar medicamentele sa fie mai ieftine.

Participant la aceasta reuniune, premierul Cameron a indemnat ca, in aceasta privinta, sa fie facut “un mare si indraznet pas inainte la nivel global”.

El a mai afirmat ca asteapta un nou impuls in Marea Britanie pentru descoperirea de noi medicamente si a unui tratament, precum si un accent mai mare pe propunerile privind extinderea licentelor si accesul timpuriu la medicamentele de ultima generatie.

Numai in Marea Britanie exista aproximativ 800.000 de oameni care sufera de dementa, la nivel mondial, numarul acestora fiind de 40 de milioane, cifra care se va dubla la fiecare 20 de ani, scrie BBC.

Dupa o jumatate de an de la summitul G8 consacrat acestei maladii, desfasurat in decembrie 2013 la Londra, premierul britanic a cerut accelerarea progresului in materie de medicamente pentru tratarea dementei.

Dr. Gillings a avertizat ca asa cum omenirea s-a mobilizat in lupta impotriva HIV/SIDA, este nevoie si in cazul dementei de o liberalizare si o accelerare a regimului de testare a noilor medicamente.

A.C.

Articole similare:

  1. Vitamina E poate fi benefica pentru tratarea dementei-studiu
  2. vitMATINA Vitamina C si beta-carotenul ar putea proteja impotriva dementei
  3. Un studiu clinic efectuat in 32 de tari, incluzand Romania, arata ca un nou medicament pentru tratarea diabetului de tip II este sigur si eficient
  4. MedLife deschide Centrul pentru Tratarea Tulburărilor de Statică Pelvină la femei
  5. APMGR a adoptat un Cod de Conduită Etică privind promovarea medicamentelor eliberate pe bază de prescripție medicală

Tags:

Un raspuns

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!

  1. Comentariu scris de Gigi78
    Publicat la data de 23.6.2014, ora 12:28 pm

    Si haideti, voi de la psd sau judecatorii din Ro nu contribuiti? Doar e spre binele dvs. Macar asa, niste ceasuri cu cuc, ulei de floarea soarelui si oua de gaina… Eventual niste mici sau hamburgeri…Lasa un comentariu


Do NOT fill this !