Antibioticele folosite in copilarie determina cresterea in greutate la maturitate

Conform unui studiu intreprins de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health din Baltimore, Statele Unite ale Americii, si publicat recent in revista Journal of Obesity, administrarea frecventa a antibioticelor la copii afecteaza controlul greutatii pe durata intregii vieti.

Cercetatorii au analizat in cadrul studiului istoricul medical a 164 de mii de tineri si au observat ca 21 de procente dintre acestia au utilizat cel putin de 7 ori tratamente pe baza de antibiotice in perioada copilariei.

Datele au aratat ca la varsta de 15 ani, cei care au utilizat antibiotice aveau cu circa 2 kilograme mai mult decat cei care nu au urmat tratamente cu antibiotice, iar 21% din persoanele asupra carora a fost facut studiul aveau in istoricul medical din perioada copilariei cel putin 7 prescriptii medicale ce recomandau astfel de tratamente.

“Cantitatea de grasime din corp este influentata de cantitatea de antibiotice administrata. Datele noastre arata ca fiecare utilizate a tratamentelor pe baza de antibiotice influenteaza dezvoltarea organismului, influentand cresterea in greutate de-a lungul vietii,” a declarat Brian Schwartz, profesor al departementului de sanatate si doctor al centrului de sanatate din Baltimore.

Cercetatorii explica faptul ca utilizarea de antibiotice in mod repetat schimba ireversibil echilibrul bacteriilor din tractul digestiv, iar acest lucru influenteaza, mai departe, in mod negativ felul in care sunt digerate alimentele si eliminate caloriile, rezultand de aici cresterea in greutate.

“Ce trebuie sa retinem ca doctori, in urma acestui studiu, este ca antibioticele nu trebuie recomandate decat in cazuri exceptionale. Trebuie sa educam pacientii sa nu apeleze la antibiotice, deoarece, in majoritatea cazurilor, nu numai ca nu ii ajuta, dar le dauneaza pe termen lung sanatatii generale,” a conchis Brian Schwartz.

Sursa: Medicinenet

G.T.

Articole similare:

 1. Specialist Institutul “Matei Bals”: Mai multe clase de antibiotice prezinta un risc ridicat daca sunt folosite si la om si la animale
 2. vitMATINA Am cumparat o casa pentru ca mirosea a copilarie. Marketingul olfactiv sau cum ajuta mirosul la cresterea vanzarilor
 3. vitMATINA Antibioticele ar putea inlocui operatia de apendicita
 4. Pericolul folosirii incorecte a medicamentelor. Ce facem cu antibioticele?
 5. Eurobarometru: Peste doua treimi dintre romani cred ca antibioticele pot vindeca gripa sau raceala

Tags: , , , ,

Un raspuns

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!

 1. Comentariu scris de Qu
  Publicat la data de 26.10.2015, ora 12:48 pm

  Propaganda BS.
  Au interzis ampicilina, singurul antibiotic nepericulors, universal si foarte ieftin.Lasa un comentariu


Do NOT fill this !