Afinele, recomandate pentru protejarea gingiilor

Se stie de multa vreme ca afinele prezinta numeroase avantaje pentru sanatate, iar recent a mai fost pus in evidenta unul: au efect protector impotriva inflamarii gingiilor, scrie portalul passionsante.be, citat de Agerpres.

Este vorba de fapt despre un extract de afine salbatice, testat in laborator impotriva Fusobacteium nucleatum, o bacterie extrem de prezenta in placa dentara si care este asociata cu gingivita – inflamarea gingiilor. Netratata, aceasta evolueaza spre parodontita, care afecteaza tesuturile de sustinere a dintilor, cu un risc real de retragere a gingiilor.

Polifenolii din afine, care se gasesc din abundenta in micile fructe, franeaza cresterea acestor bacterii si le impiedica sa formeze un biofilm (o colonie), etapa majora in constructia placii dentare. Cea mai buna metoda preventiva este perierea dintilor de doua ori pe zi si efectuarea unui detartraj o data pe an, fiindca perierea nu inlatura tartrul consolidat.

Cercetatorii afirma ca anumite componente ale afinelor salbatice ar putea fi folosite ca principii active ale unei ape de gura, de exemplu. Ei continua cercetarile pentru a stabili cea mai buna metoda de protejare a gingiilor si a cavitatii bucale si recomanda introducerea afinelor in regimul alimentar obisnuit.

A.C.

Articole similare:

  1. Bolile gingiilor: gingivita si parodontoza. Unul din cinci romani nu se spala pe dinti
  2. Consumul de bere ar putea ajuta la protejarea creierului impotriva unor boli precum Parkinson si Alzheimer
  3. Protejarea exagerata in fata microbilor slabeste sistemul imunitar al copiilor
  4. Prunele uscate, recomandate in regimurile de slabire- studiu
  5. INTERVIU Dr. Lacramioara Petrescu, medic cardiolog: “Alimentatia nesanatoasa este un factor de risc ce duce la aparitia bolilor cardiovasculare”. Alimente recomandate si alimente interzise pentru buna functionare a inimii

Tags: , , , ,

Nici un comentariu

Momentan, articolul nu are nici un comentariu. Ai o parere? Fii primul care deschide discutia!

Lasa un comentariu


Do NOT fill this !