A fost descoperita gena care suprima virusurile herpetice

Virusul asociat sarcomului Kaposi (VSK) si virusul Epstein-Barr (VEB) sunt foarte raspandite in populatie la nivel mondial. De obicei sunt in stare latenta, insa aceste virusuri odata activate se pot dezvolta in mai multe forme de cancer. Pentru a dezvolta tratamente impotriva lor cercetatorii de la Universitatea din Carolina de Nord au identificat o familie de gene umane (TLK) care joaca un rol-cheie in reprimarea si activarea acestor virusuri.

Intr-un studiu publicat in Cell Host and Microbe, o echipa de cercetare condusa de Blossom Damania a constatat ca suprimarea enzimei TLK provoaca activarea ciclul litic atat pentru VEB cat si pentru VSK. in timpul acestei faze active, aceste virusuri incepe sa se raspandeasca si sa se reproduca si devin vulnerabile la tratamentele anti-virale.

“Cand TLK este prezenta, aceste virusuri stau in stare latenta, dar atunci cand aceasta este absenta, aceste virusuri se pot reproduce”, a spus dr. Damania.

Virusurile herpetice sunt transmise prin sange si raman in stare latenta in mai mult de 95 la suta din cei infectati, ceea ce face tratamentul dificil. Ambele virusuri sunt asociate cu un numar de limfoame, sarcoame si carcinoame diferite, iar multi pacienti cu sisteme imunitare deeprimate au un risc pentru aceste tipuri de cancer asociate virusurilor.

“Starea latenta a acestor virusuri este ceea ce face atat de greu tratamentul acestor infectii si a formelor de cancer asociate cu aceste infectii”, a spus dr. Damania.

Cercetatorii cunosc faptul ca stimuli, cum ar fi stresul, pot activa virusul, dar ei nu inteleg baza moleculara a ciclului de activare virala. Odata cu descoperirea legaturii dintre aceste virusuri si TLK, dr. Damania a spus ca cercetatorii pot incepe sa studieze actiunile moleculare declansate de evenimente cum ar fi stresul si modul in care acestea conduc la suprimarea enzimelor TLK.

Deasemenea acum pot fi cercetate proteinele ca o tinta posibila pentru medicamente pentru aceste tipuri de cancer asociate virusului. In mod normal, TLK juca un rol in mentinerea genomului, repararea ADN-ului si asamblarea cromatinei. O cale de cercetare pe viitor va investiga modul in care functioneaza TLK in absenta virusului.

“Daca am impiedica aceasta proteina sa functioneze si am combina acest lucru cu un medicament care inhiba replicarea virala, atunci am putea vindeca celula. Daca virusul nu este prezent, atunci cazurile de cancer asociate nu sunt prezente”, a spus dr. Damania.

Articole similare:

  1. vitMATINA Cum si de ce se reactiveaza virusurile herpetice – studiu
  2. VIDEO Tinerete fara batranete la flacon. O substanta care opreste imbatranirea, prelungeste viata si vindeca boli degenerative, descoperita de cercetatorii rusi
  3. Dr. Eugen Craciun, gastroenterolog: “Doar 10% din pacientii cu hepatita B si C au fost tratati pana la ora actuala. Sunt multe persoane care au boala, dar nu stiu de existenta ei.”
  4. Medicul sef de la CNAS care s-a ocupat de implementarea retetei electronice a fost demis
  5. Un vaccin care incetineste evolutia Sida a fost elaborat in Spania

Tags:

Nici un comentariu

Momentan, articolul nu are nici un comentariu. Ai o parere? Fii primul care deschide discutia!

Lasa un comentariu


Do NOT fill this !