5 alternative la zahar care fac cafeaua aromata

Consumul de zahar si produse cu un continut ridicat de indulcitori creste riscul aparitiei hipertensiunii ceea ce poate duce la aparitia bolilor de inima si a altor afectiuni. Pe de alta parte, cercetarile arata ca persoanele care obisnuiesc sa consume cafea au un risc scazut pentru declansarea bolilor cardiovasculare si respiratorii, dar si pentru aparitia cancerului, diabetului si a bolilor de rinichi. Iata 5 metode prin care ne putem indulci cafeaua, ca alternativa la zahar, conform prevention.com.

Scortisoara

Scortisoara este una dintre cele mai accesibile metode la care putem apela pentru a adauga un plus de aroma cafelei si a inlatura gustul sau amar, fara a adauga calorii la fiecare cana consumata. Este indicat sa utilizam scortisoara pudra sau sa introducem cateva bastonase de scortisoara in recipientul de cafea.

Un studiul efectuat de catre cercetatorii de la Human Nutrition Research Center din Boston arata ca o jumatate de lingurita de scortisoara consumata zilnic poate creste sensibilitatea celulelor organismului la insulina, acesta fiind efectul opus al consumului de zahar.

Cacao

O alta metoda de a indulci cafeaua este utilizarea pudrei de cacao, ce imbogateste aroma cafelei, fara a avea parte de efectele nocive ale indulcitorilor. In plus, flavonoidele ce intra in compozitia pudrei de cacao au o serie de beneficii pentru organism, iar efectul lor antioxidant sprijina eliminarea toxinelor si imbunatateste fluxul sangvin.

Extractul de vanilie

Vanilia sub forma de extract este o alta metoda eficienta la care putem apela pentru a indulci cafeaua, fara a ii adauga un plus de calorii. O serie de studii efectuate pe tema consumului de vanilie arata ca acesta are o serie de beneficii pentru organism, fiind un puternic antioxidant si antiinflamator, cu potential de reducere a nivelului crescut de colesterol rau din corp.

Nucsoara

Nucsoara este un condiment bogat in vitamina A, D, B-12, C, magneziu, caciu si fier, iar o jumate de lingurita de nucsoara adaugata la fiecare cana de cafea ne ofera un plus de vitamine si gust.

Atentie insa la excese, intrucat consumul a numai doua lingurite de nucsoara pe zi poate duce la aparitia efectelor secundare ale acestui condiment, printre care greata, palpitatiile si chiar halucinatiile, conform unui studiu efectuat de catre cercetatorii de la Columbia University.

Fulgi de nuca de cocos

Nuca de cocos este, de asemenea, o alternativa buna la zahar atunci cand vine vorba despre indulcirea cafelei. Specialistii de la The American Heart Association recomanda insa limitarea consumului de ulei din nuca de cocos, intrucat contine un nivel ridicat de grasimi saturate.

Autor: G.T.

Articole similare:

  1. Care este cel mai mare pericol al consumului de zahar? Care sunt sursele ascunse de zahar, cum le descoperim si cu ce le putem substitui?
  2. Cafeaua este benefica pentru moral
  3. Metode de a reduce nevoia de a manca alimente bogate in zahar
  4. OMS recomanda scaderea consumului de zahar pentru a combate obezitatea si cariile dentare
  5. Cum scapam de dependenta de zahar

Tags: , ,

Nici un comentariu

Momentan, articolul nu are nici un comentariu. Ai o parere? Fii primul care deschide discutia!

Lasa un comentariu


Do NOT fill this !